szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy városban csökkenést tapasztaltak a szakemberek.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A 18. héten a szennyvízminták többségét mérsékelt, az előző héthez képest enyhén csökkenő koronavírus-koncentráció jellemzi – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden. Mint írták,

a legtöbb vizsgált település szennyvize stagnáló tendenciát mutat, emelkedés csak az öt Budapest környéki település – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta – közös mintájában mérhető.

Négy városban – Debrecenben, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán – csökkenés tapasztalható.

A népegészségügyi központ legfrissebb adatait az alábbi grafikán böngészheti:

©

Szlávik: Még egy-két, de akár hárommillió beoltottra van szükség, hogy a járványveszély komolyan csökkenjen

A Dél-pesti Centrumkórház infektológusa szerint a járvány leszálló ághoz érkezett, de az intenzívosztályokon még mindig nagy a leterheltség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!