szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Parragh László szerint a több száz fős vállalatoknak helyben kellene megszervezniük az oltásokat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt szorgalmazza, hogy minél több munkáltató szervezze meg a dolgozói oltását a koronavírus ellen – számolt be az RLT Klub Híradója.

A kamara holnaptól kampánnyal népszerűsíti a céges oltásokat, azt szeretnék, ha minél több nagyvállalat helyben szervezné meg a vakcina beadását.

Parragh László elnök a csatornának elmondta, hogy a nagyobb, több száz fős cégeknek érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, ebben a kormányhivatalok segíthetnek.

Az oltást egy cég sem teheti kötelezővé, Parragh azonban úgy látja, hogy a munkáltatóknak joguk van ahhoz, hogy különböző módszerekkel rávegyék az oltásra a dolgozóikat, így például egy kampánnyal.

Szerinte a vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva. Eddig 4 millió 391 ezer embert oltottak, a következő cél az 5 millió lenne, akkor újabb enyhítések jönnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!