szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a második oltás felvétele előtt kiszabadulhatnak a karanténból azok, akik a védettségi igazolványuk átvétele után találkoztak fertőzöttel.

"Mentesül a karantén alól az a védőoltásban részesített személy, aki a védettségi igazolvány átvételének időpontját követően került szoros kontaktusba az igazolt fertőzöttel" - áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ március 31-én született új eljárásrendjében, amit egy orvos küldött el lapunknak.

Ez alapján nyugodtan elhagyhatja a karantént akár az is, aki alig egy hete kapta meg az első oltást, már kézhez kapta a védettségi igazolványát, hatékony védettsége azonban a hivatalos orvosi szakvélemények alapján még szinte biztosan nincs.

A korábbi eljárásrend a második oltástól származtatta a védettségi idő kezdetét. "Az új eljárási rendet összegezve a népegészségügyi szakembereink szerint nem az oltás, hanem a kártya véd" – értékelte az új rendelkezést keserűen forrásunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!