szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kovács Péter XVI. kerületi vezető felháborodott hangulatú nyílt levélben követeli Böröcz László fideszes parlamenti képviselőtől, hogy vonja vissza törvényjavaslatát.

Nyílt levélben szólította fel az önkormányzati bérlakások eladására vonatkozó törvényjavaslatának visszavonására Böröcz László fideszes parlamenti képviselőt Kovács Péter, a XVI. kerület ugyancsak fideszes polgármestere.

‼Javaslatod, megítélésem szerint marhaság‼

írta a kerületi városvezető a Facebookon közzétett levelében.

Miért kellene elkótyavetyélnie az önkormányzatoknak a lakásvagyonukat? Micsoda vagyonvesztést jelent ez, ha a valós piaci ár 20%-áért kell eladni valamit. Ezzel a kivételes lehetőséggel valószínűleg a legtöbb bérlő élni fog. Ha saját megtakarítása nincs is, akkor vesz fel hitelt, erre bármikor, bármilyen bank ad hitelt, hiszen a jelzálogként felkínált ingatlan többszöröse a hitel összegének. Ha mégse kapna hitelt, majd a lakásmaffia ráteszi a kezét az ingatlanokra. Miért jó ez? Kinek jó ez?

- folytatta, majd jelezte, hogy ha minden lakás megvesznek a bérlők, nem marad az önkormányzatoknak bérbeadható lakásuk, és nem tudnak majd segíteni azoknak az embereknek, akiknek nincs pénzük saját lakást vásárolni vagy piaci alapon bérelni.

Hogyan fognak a jövőben boldogulni? Ha nincs elég pénzük piaci albérletet fizetni, hová menjenek? A híd alá vagy egy életre maradjanak a szülői házban, mondjuk 8-an 45 négyzetméteres 1,5 szobás lakásban? Ezt akarod?

Számon kérte rajta azt is, hogy az önkormányzatoknak törvényi kötelessége a lakásgazdálkodás, de ha a bérlők megvehetik a lakásokat, ennek nem tudnak eleget tenni, miközben sem állami sem önkormányzati lakásépítés nincsen.

Akkor a lakóknak mi marad? A piaci lakbér, vagy életük végéig a mamánál lakjanak, vagy menjenek a híd alá? Te hogyan szeretnéd?

‼ Javaslatod mérhetetlenül igazságtalan‼

A polgármester hosszan sorolja a javaslat elleni érveit, és hogy az miért igazságtalan, konkrét példát is hozva, majd a végén megjegyzi, hogy ugyan önkormányzata kevés, 200 darab bérlakással rendelkezik, de a Böröcz-féle javaslat így is 3 - 8 milliárd forint vagyonvesztést okozhat nekik.

(via: 24.hu)

Címlapi képünkön: Böröcz László

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!