szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó váltotta ki az államtitkárból az ideges reakciót.

Megtenné, hogy rám néz?! Négy perce beszélek önnek!”

– fakadt ki ideges pedagógusként Rétvéri Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kedden a parlament plenáris ülésén, miközben Bangóné Borbély Ildikó napirend előtti felszólalására válaszolt, és úgy észlelte, hogy az ellenzéki képviselő nem figyel rá.

Rétvári annyira kiakadt, hogy a plenáris ülést levezető fideszes parlamenti alelnöknek, Latorcai Jánosnak kellett nyugtatnia:

Államtitkár úr, ez nem párbeszéd kérdése, kérem folytassa!”

Bangóné a világjárvány miatti korlátozások fiatalok mentális egészségére kifejtett negatív hatásáról beszélt, illetve kritizálta a kedd reggel megjelent kormányrendeletet, amelyből többek között kiderül, hogy azok, akik önhibájukon kívül – például koronavírus-fertőzés miatt – nem tudtak elmenni az írásbeli vizsgákra, pótérettségit tehetnek. Bangóné szerint ezt nem két héttel az érettségik után kellene bejelenteni, amikor már volt olyan diák, aki inkább begyógyszerezve ült be a vizsgára, csak azért, nehogy kimaradjon.

Rétvári Bence válaszában elsősorban az ellenzék járvány elleni védekezéssel szembeni magatartását bírálta, és méltatta az érettségik megfelelő megszervezését, mondván: nem alakultak ki fertőzési gócok. Ekkor vette észre, hogy nem figyel rá az ellenzéki képviselő, és akadt ki rá. A közjáték után még a diákok pszichés állapotára utalva jelezte, hogy megduplázták az iskolapszichológusok számát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince - Ká Zoltán Itthon

"Nagyon elszoktam a számonkéréstől" – diákok vallanak az érettségiről (videó)

Az érettségi évének stressze a szokásos volt, de a feloldást jelentő események hiányoztak. Elszoktak a személyes számonkéréstől, ezért volt, aki emiatt is izgult a magyarérettségi előtt a budapesti Radnóti Miklós Gimnázium végzősei közül. Kijőve már oldottabb hangulatban értékelték a távoktatásos felkészülés kihívásait, és persze a feladatok nehézségét. Videóriport.