szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A teszteket végző laborok figyelmetlensége miatt akár mást is elküldhetünk ellenőriztetni, van-e ellenanyag a szervezetünkben.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Akár oltás és a koronavíruson való átesettség nélkül is lehet védettségi igazolványt szerezni egy kiskapu miatt - járt utána az RTL Klub Híradója. A rendszert azzal lehet kicselezni, hogy az igazolvány nemcsak oltás vagy pozitív teszt után jár, hanem akkor is, ha valaki ellenanyagteszttel igazolja, hogy a szervezete rendelkezik ellenanyaggal, tehát korábban volt fertőzése.

Viszont a teszteket elvégző laborok nem mindig kérnek fényképes igazolványt, tehát akár mást is elküldhetnek maguk helyett a csalni vágyó emberek. Például olyan valakit, akit már beoltottak, vagy átesett a koronavíruson.

Rejtett kamerás felvételeken is látszik, hogy csak a tesztre érkező személy TAJ-kártyáját kérték el annak ellenére, hogy jogszabály kötelezi őket a fényképes igazolvány ellenőrzésére.

Aki lebukik ezzel, az a jelenlegi törvények szerint közokirat-hamisítást követ el, és akár öt év börtönt is kaphat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!