szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az operatív törzs a járvány végével indokolja, hogy nem tartanak több tájékoztatót.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Elbúcsúzott péntek délelőtt az operatív törzs, ugyanis nem tartanak tájékoztatókat a jövőben. Kiss Róbert rendőr alezredes a döntést azzal indokolta, hogy vége van a járványnak, letörtük a harmadik hullámot is, így nem szükségesek a tévés napi tájékoztatók. Kiss hozzátette, hogy koronavírussal kapcsolatos adatokat is csak hétköznapokon fognak kiadni, hétvégén nem.

Kiss röviden tájékoztatta a nézőket, hogy az újabb lazítások értelmében már falunapokat is lehet tartani, ezeken egy időben 1 500 ember tartózkodhat akár védettségi igazolvány nélkül is. Hozzátette, hogy zenés-táncos rendezvényeket is lehet már tartani, ezekre azonban csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője megerősítette, hogy vége van a járványnak, hiszen a koronavírus örökítőanyagának a szennyvízben mért koncentrációja is a 2020 nyári értékre csökkent. Hozzátette azonban, hogy a koronavírus valószínűleg szezonális járványként még jelentkezni fog, ellene az egyetlen hatékony megoldás az oltás beadatása.

Mint azt Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón bejelentette, elkezdik oltani a 12–16 éves gyerekeket is a Pfizer vakcinájával. Galgóczi ehhez annyit tett hozzá, hogy őket szüleik regisztrálhatják az oltásra, majd a regisztráció néhány napos átfutását követően foglalhatnak is időpontot az oltópontra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!