Tetszett a cikk?

Egy kormányhatározat értelmében a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH) vezető miniszternek legalább 30 százalékos létszámcsökkentésre kell előterjesztést tennie szeptember végéig. A határozat idei vesztese a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium.

A létszámcsökkentésről döntő kormányhatározat megszabja a minisztériumokban dolgozó köztisztviselők és munkavállalók összlétszámát is, ami 207 fővel, 8.950-re nő a múlt év augusztusi kormányhatározatban foglaltakhoz képest.
A MeH létszáma 46 fővel 826-ra emelkedett a most elfogadott határozatban, s ez csökken majd 30 százalékkal. Az idei határozat vesztese a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, ahol a létszámot 239 emberrel csökkenteni kell 745 főre. Ezzel szemben a Külügyminisztérium létszáma 174 fővel emelkedett 2.053-ra, míg a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál 66 fős létszámkeret növekedést értek el, így az összlétszám a GM-nél 681 fő lehet. Néhány fővel bővült a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium létszáma, a Belügyminisztériumnál 665-en, a Pénzügyminisztériumban 609-en dolgozhatnak. (MTI)
Elhunyt Szél Júlia, a Magyar Rádió egykori munkatársa

Elhunyt Szél Júlia, a Magyar Rádió egykori munkatársa

Kihúzták a hatoslottó nyerőszámait

Kihúzták a hatoslottó nyerőszámait

Kiírták a pályázatot az 5-ös metró tervezésére

Kiírták a pályázatot az 5-ös metró tervezésére