Tetszett a cikk?

A Terminátor felhagy a filmezéssel, mert az amerikai Republikánus Párt színeiben indul a kaliforniai kormányzói székért októberben tartandó választásokon - ezt egy szerda esti, Los Angeles-i televíziós showműsorban maga a világhírű színész, Arnold Schwarzenegger jelentette be, éppen azon a napon, amikor betöltötte be 56. életévét.

Nyilatkozatával Schwarzenegger meglepte Amerikát, ugyanis néhány nap óta jóformán mindenki azt jövendölte, hogy felesége, a néhai John F. Kennedy elnök unokahúga, Maria Shriver nyomására nem a politikát választja. A családhoz közel állók az utolsó pillanatig arra hivatkoztak, hogy Shriver asszony, akitől Schwarzeneggernek négy gyermeke született, a szomorú családi tapasztalatok alapján egyszerűen félti őt a politikai szerepvállalástól.
Televíziós nyilatkozatában az ausztriai születésű amerikai filmszínész és korábbi testépítő bajnok utalt arra, hogy feleségével és gyermekeivel az elmúlt napokban valóban számtalan beszélgetést folytatott. Ezek során érintették azt is, hogy miközben az egész Kennedy-családra a demokrata párti elkötelezettség nyomja rá bélyegét, ő maga a republikánusok színeiben indul. Élete legnehezebb döntését hozta, amiben végül meghatározó szerepet játszott az, hogy felesége biztosította őt: a kaliforniai kormányzóválasztáskor életében először egy republikánus jelöltre fog szavazni - mondta a színész.
Schwarzenegger az utóbbi hetekben többször is célzást tett arra, hogy a Republikánus Párt színeiben kihívója lehet Gray Davis jelenlegi demokrata párti kormányzónak. Több alkalommal utalt arra , hogy "Terminátorként" kíván harcot indítani Davis ellen. A kérdést azonban olyan sokáig megválaszolatlanul hagyta, hogy többen már azzal csipkelődtek: amilyen villámgyorsan tüzel pisztolyával, s intézi el ellenfeleit filmbeli főszerepeiben, olyan lassan hozza meg döntését egy esetleges politikai szerepvállalásról.
A hivatalban lévő, tavaly novemberben újraválasztott, 60 éves Gray Davis kormányzó népszerűsége az elmúlt hónapokban alaposan lecsökkent. Az ellenzék júniusban aláírási kezdeményezést indított visszahívására, miután a kaliforniai lakosok többsége elégedetlen volt az állam pénzügyi helyzetével. A kezdeményezés keretében csaknem 2 millió választópolgári aláírás gyűlt össze, s ennek nyomán október 7-re kiírták az új kormányzóválasztást.
Schwarzenegger váratlan döntésével az újrainduló Davis esélyei jelentősen lecsökkentek, annak ellenére, hogy a Demokrata Párt országos vezérkara egyöntetűen felsorakozott mellette. A televíziós stúdiót elhagyva sajtóértekezletén a Terminátor búcsút mondott a filmezésnek, és komoly politikai programot hirdetett. Arra egyetlen szóval sem utalt, hogy mi lesz, ha mégsem választják meg Kalifornia állam kormányzójának. (MTI)
Merkely: Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk

Merkely: Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön