Tetszett a cikk?

A Pénzügyminisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztályát továbbra is Máté Dániel vezeti, a szóvivői feladatokat viszont eddigi helyettese, Csák Csongor látja majd el a jövőben - jelentette be a tárca hétfőn.

A minisztérium eddigi szóvivőjének tevékenységét a Magyar Szocialista Párt elnökségének legutóbbi ülésén több bírálat is érte. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kovács László pártelnök úgy fogalmazott, a pénzügyi tárca kommunikációját ért kritikákkal az ülésen részt vevő Medgyessy Péter kormányfő is egyetértett. Az MSZP-elnök szerint egyes minisztériumi tisztségviselők nyilatkozatai "hamis látszatot keltettek", és ezt "komolyan kifogásolta" az MSZP elnöksége. László Csaba pénzügyminiszter az MSZP-frakció tapolcai ülése utáni szombati nyilatkozatában is kitért arra, hogy igyekeznek a tárcánál jobban végezni a kommunikációs munkát is, mert "a kritikák jogosak voltak".
Augusztus végén a PM eddigi szóvivője, Máté Dániel arról nyilatkozott, hogy a minisztérium tervei között szerepel az ingatlanadózás megváltoztatása, és a PM-ben támogatnák, hogy a jövőben az ingatlanokat a piaci érték alapján adóztassák az önkormányzatok. Az MSZP, majd Gál J. Zoltán kormányszóvivő cáfolni kényszerült Máté nyilatkozatát. "Semmilyen változtatást nem támogat sem Medgyessy Péter miniszterelnök, sem a koalíciós pártok" - jelentette ki akkor Gál J. Minden ezzel ellenkező hír, híresztelés csak félreértésen, félremagyarázáson alapulhat - fűzte hozzá a kormányszóvivő. (MTI)
Ön tudna úszni egy pohár csokis tejjel a fején? Az olimpiai bajnok megtette

Ön tudna úszni egy pohár csokis tejjel a fején? Az olimpiai bajnok megtette

Megállapodtak a postások béremeléséről

Megállapodtak a postások béremeléséről

Alig lehet ráismerni az idei Szigetre

Alig lehet ráismerni az idei Szigetre