Tetszett a cikk?

A jövőre fölszámolják a 87. Bakony Harci Helikopter Ezredet, s bezárják az alakulat szentkirályszabadjai repülőterét. Az érintett 1200 ember sorsa januárban dől el, s a kormányzat a reptér mielőbbi továbbhasznosítását szeretné.

Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára szerint a honvédelmi tárca azután döntött a Szentkirályszabadján működő helikopterbázis bezárásáról, hogy a miniszter által tavaly nyáron elrendelt átfogó védelmi felülvizsgálat során a szakmai bizottság a szolnoki, a kecskeméti és a pápai repülőtér megmaradását, s a többiek fölszámolását javasolta. Szolnokon új alakulatot hoznak létre, amelybe a bakonyi repülősök egy részét is bevonják.
Az államtitkár úgy vélte, hogy az elmondottak ellenére a védelmi felülvizsgálat egyik nagy nyertese Veszprém megye. Megmarad ugyanis pápai repülőtér, a tapolcai kiképzőbázis, a megyeszékhelyen a légierő parancsnoksága, s a várpalotai központi lőtér. Ezen kívül fejlesztéseket is terveznek, Pápán 500, Várpalotán 400, Tapolcán 200 új munkahely létesítésével számolnak a következő években.
Veszprémben és Devecserben viszont leépítés lesz – tette hozzá az államtitkár. A felmérés szerint a 920 szentkirályszabadjai hivatásos katonából a 220 szerződéses egy része nem vállalja máshol a szolgálatot, a tisztek és tiszthelyettesek 75 százaléka Szolnokon, 15 százaléka Pápán hajlandó tovább dolgozni – közölte Balogh Imre vezérőrnagy, a magyar légierő parancsnoka.
Dióssy László polgármester zárszavában úgy fogalmazott, hogy tudomásul kell venni az ezred és a katonai repülőtér fölszámolását, de a kormányzat felelőssége, miként rendeződik a több mint ezer család sorsa, a repülőteret pedig csak akkor veszi át a város, ha ehhez a kormány anyagi támogatást ad. (MTI)
Holnap végre bemutatják a Google új telefonját

Holnap végre bemutatják a Google új telefonját

Bozóttüzek tombolnak Kaliforniában, 8 ezer embert kellett evakuálni

Bozóttüzek tombolnak Kaliforniában, 8 ezer embert kellett evakuálni

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt