szerző:
hvg.hu

Nincs, akinek ne okozna gondot, hogy milyen ruhát vegyen fel, ha állásinterjúra megy. Nem könnyű eltalálni a kiöltözés szintjét, s a stílusjegyeket, amelyekkel azt kívánnánk sugallni, hogy beleillünk abba a munkahelyi környezetbe, ahová tartanánk, ha elfogadnák a jelentkezésünket.

Az első alapszabály, hogy inkább túl kell öltözni, mint alul. A túlöltözés ugyanis legfeljebb túlzott tiszteletet fejez ki, de, ha nem báli ruhában érkezik a jelölt, még csak meglepetést sem kelt, mert a csinos öltözet a munkahelyeken, irodai környezetben (hiszen ott folyik a beszélgetés) teljesen elfogadott. Arról nem is beszélve, hogy a fejvadászok vagy személyzetisek pontosan tudják: a jelöltek azzal is jó benyomást akarnak kelteni, hogy kicsípik magukat.

Egy-két szinttel feljebb

Az öltözködési tanácsadók ezért többnyire arra intenek, hogy az állásinterjúra olyan öltözetben érdemes menni, amely eleganciáját tekintve egy vagy két szinttel magasabb, mint amit a megcélzott pozícióban a munkás hétköznapokon viselni szoktak. Például ha valaki termelésirányítónak jelentkezik, s munka közben munkaköpenyt vagy kezeslábast viselne, nyugodtan otthon hagyhatja a sötét öltönyt vagy kiskosztümöt, s helyette felvehet egy zakót vagy blézert garbóval. Persze a férfiak nyugodtan köthetnek nyakkendőt is. Hogy a nadrág vagy a szoknya frissen vasalt, a cipő pedig makulátlanul tiszta legyen, az sokkal fontosabb. Irodai beosztásokban vagy magasabb pozíciókban, ahol az öltöny vagy a kosztüm munkaruhának számít, természetesen ugyan így érvényesül az ésszerű keretek között alkalmazott túlöltözési szabály.

Szerepben maradni (Oldaltörés)

A helyesen megválasztott öltözet viselésének a társadalmi konvenciók betartásán (jelesül partnerünk és az általa képvisel szervezet megtisztelésén) túl van egy igen praktikus szerepe is. Ha úgy érezzük, a rajtunk lévő ruha rendben van, nem fogunk olyan gondolatokkal foglalkozni az interjú közben, hogy nem nézünk-e ki cikisen? Ehelyett a megjelenésünkből önbizalmat meríthetünk, hiszen látják rajtunk: nem vagyunk ”lúzerek”, tudjuk, hogy mi a dolgunk, egyenrangú félként jöttünk tárgyalni. Ezért képesek vagyunk figyelmünket arra fordítani, hogy a legjobban válaszoljunk a feltett kérdésekre, s a legjobban adjuk el mondanivalónkat és magunkat. Erre szükség is van, mert a személyzetisek gyakran az első benyomások után akár tíz másodperccel is dönthetnek a jelölt sorsáról. A megfelelő öltözet (amely például eltakarja az egyébként sexisnek vélt, de a konzervatív munkaadókat elriasztó tetoválásokat) segít túlélni az első percet, s az interjúztató figyelmét a külső jegyekről átterelhetjük a mondanivalónkra.

Forradalmi idők, konzervatív idők (Oldaltörés)

A divat változékonyságát felesleges ecsetelni. Úgy is mondhatnánk, hogy a divat sokkal gyorsabban változik, mint a munkaadók ízlése. Ezért az interjúra való kiöltözés semmiképpen sem jelenti, hogy a legújabb divatot kell követni, s aztán elvárni például egy fejvadásztól, hogy felismerje: az extrémnek tűnő ruhadarabjaink tulajdonképpen nem is azok, csak ilyen az új divat. Az elvárt viselet persze a munkahelyeken is változik a világban tapasztalható társadalmi trendeknek megfelelően. Egy időben igen népszerűk voltak a számítógépes gurunak kinéző alkalmazottak, akik derékig érő rastafrizurával vagy pirszingekkel támasztották alá, hogy őket aztán csak a bitek meg a bájtok érdeklik. Az extrém, vagy rendetlen külsőt az üzleti életben, s általában a munkahelyeken addig tartják jópofának vagy elfogadhatónak, amíg azt nem remélik, hogy a szóban forgó emberek éppen extremitásuk révén lehetnek képesek nagy teljesítményre. Ha e teljesítmény eléréséhez a konvencionálistól eltérő külső segíti hozzá őket, akkor csak nézzenek ki így. Egyébként pedig – bármennyire is rossz hír ez egyeseknek – ne lógjanak ki nagyon a sorból. Hozzá kell tenni, hogy azokban az esetekben, amikor egy munkaadó keresi meg az adott szakembert, általában azzal is tisztában van, hogy a keresett teljesítményhez egy meghatározott külsőt is kap. Az állásinterjú azonban – ahol különböző jelöltek felmérése folyik – egy versenyhelyzet, ahol a külsőt is lepontozzák.Vannak, akik egyéni stílusban öltöznek, és ez jól áll nekik.

Egy kis őrültség (Oldaltörés)

Vannak, akik keresik az útjukat, s próbálkoznak a sajátos megjelenéssel, de célt tévesztenek. A hátuk mögött össze is súgnak: „Uram! Atyám!” Érdemes megőrizni az egyéniségünket, de ha bizonytalanok vagyunk magunkban, akkor jobb a bevált utakon maradni. Ebből az is következik, hogy nem kell mindig öltönyt vagy kosztümöt viselni, ha képesek vagyunk az öltözetünkkel kifejezni a munkaadó iránti tiszteletünket, miközben jelezzük egyéni vonásainkat. Erre az úgynevezett kiegészítők sok lehetőséget adnak. A színes kendők, nyakkendők, szemüvegkeretek, stb. alaposan feldobhatják és árnyalhatják az összképet. A Swatch órák is részben a szigorú öltözködési előírások alól való kibúvás iránti igénynek köszönhetik sikerüket. Japánban, ahol az irodai munkahelyeken a sötét öltöny, a fehér ing és nyakkendő mindig is kötelező viselet volt, az alkalmazottak a nyolcvanas években nem láttak más esélyt a különbözőségük megmutatására, mint az éppen piacra érkező színes karórák viselésére. Ebből akkora divat lett, hogy sokan olyan ingeket vásároltak, amelyeknek az ujja rövidebb volt azon a karjukon, amelyen az órát viselték. Ilyeneket korábban is gyártottak, de elsősorban azoknak, akik a méregdrága svájci óra remekeket akarták közszemlére tenni. Azaz, némi őrültség, fűszer (ha valakinek ez kell önazonossága megőrzéséhez) még a legkonvencionálisabb környezetben is elfogadott.

hvg.hu Karrier

Észben tartandók az állásinterjún

Az állásinterjúkon megjelenő jelöltek – hacsak a képzettségük és tapasztalataik révén nem egészen különlegesek, és nagyon keresettek – az esetek többségében rosszabb pozícióból tárgyalnak, mint a munkaadó embere vagy képviselője. Az a feladat tehát, hogy e hátrány a beszélgetés során lehetőség szerint előnnyé alakuljon át.

Karrier

Állásinterjú: a hízelgőknek áll a zászló

Hiába a kompetens, szakmailag meggyőző fellépés, ha valaki nem képes szimpátiát kelteni maga iránt, kevés az esélye az állásinterjún. S hogy lehet a legjobban szimpátiát kelteni? Hát hízelgéssel – derül ki egy vizsgálatból. Igaz, hízelgéssel önmagában sem megyünk semmire, ha nincs mögötte szaktudás.

hvg.hu Karrier

Mentális gyakorlatok az állásinterjú előtt

Izzadó tenyér, enyhén remegő térdek, el-elcsukló hang, félszeg mondatok – az álláskeresők többsége számára régi és kellemetlen ismerősök. Egy kis figyelemmel és önszuggeszcióval azonban legyőzhető az állásinterjúkat kísérő lámpaláz.

hvg.hu Karrier

1000 állásinterjú kérdés

Az alábbi kérdéseket felvételi interjúkon tették fel fejvadászok vagy a személyzeti osztályok munkatársai a meghirdetett állásokra jelentkezőknek. A kérdésekből kiderül, hogy a jelöltek megismerése igen sokrétű, s ezért jól fel kell készülnie annak, aki eredményesen akar szerepelni az állás megszerzése szempontjából oly fontos beszélgetésen.

Kovács Andrea (hvg.hu) Karrier

Intim állásinterjúk és jogszerűtlen szerződések

Mikor akar gyereket? Gyakran van székrekedése? Mi a véleménye a főnök és beosztott közötti munkahelyen kívüli kapcsolatokról? Dohányzik? – állásinterjúkon gyakran megjelennek ezek, vagy hasonló kérdések. A pályázók joggal botránkoznak meg rajtuk. Sőt a meglepetések a szerződés aláírásakor is folytatódhatnak.

Napokon belül eladhatják a Telenor egy részét, nevet is vált a szolgáltató

Napokon belül eladhatják a Telenor egy részét, nevet is vált a szolgáltató

Még mindig csőbe húzza az utazókat a Booking.com, hiába ígértek mást

Még mindig csőbe húzza az utazókat a Booking.com, hiába ígértek mást

Felrajzolták Puzsér fejét és az autómentes zóna határát Budapest járdáira

Felrajzolták Puzsér fejét és az autómentes zóna határát Budapest járdáira

Százhat évesen hunyt el a legidősebb osztrák holokauszt-túlélő

Százhat évesen hunyt el a legidősebb osztrák holokauszt-túlélő

Budapesten is tüntettek a klímaváltozás ellen

Budapesten is tüntettek a klímaváltozás ellen

Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon

Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon