szerző:
hvg.hu

A legtöbb munkahelyi konfliktus abból származik, hogy nincs összhang a főnök és a beosztottak között. Ezért a munkahelyi vezetők befolyása óriási a munkahelyi hangulat kialakulásában, ez a hangulat pedig alapvetően meghatározza az ott dolgozók teljesítményét. Ha valaki munkát vállal egy általa addig ismeretlen helyen, jobb, ha beleszagol a levegőbe, de legalább is találkozik a leendő főnökkel, mielőtt aláírná a munkaszerződését.

Ha valaki állást keres, s ha a piaci kínálat nem túlságosan bőséges, akkor a prioritási listája a helyzettől függően egyre távolabbra kerülhet a racionálistól. A racionális prioritáslista első öt helyén a vezető pozíciót a képzettségnek, tapasztalatnak és érdeklődésnek megfelelő munkahely foglalja el. A második helyen a megfelelő munkahelyi légkör, majd a szakmai előmeneteli lehetőségek, a munka és pihenés egyensúlya, s végül a kompenzációs csomag következik. Szorult helyzetben ez a lista teljesen átalakul, s olyan elemek jelennek meg, mint az állást de minél előbb, a biztos munkahely vagy a kockázatok miatti magas jövedelem.

A felbomlott konzisztenciájú prioritáslista, amelyben időnként egymásnak ellentmondó vagy egymást kioltó kívánságok, szempontok lehetnek egyáltalán nem segít hozzá a megfelelő állás megtalálásához. Ennek persze az lehet az eredménye, hogy akár már rövid idő után unalmassá, idegesítővé, érdektelenné válhat az új munkahely. Ez pedig frusztráltsághoz és a teljesítmény romlásához vezethet, ami a munkahely rövid úton való elvesztését is eredményezheti.

Ez a helyzet akkor különösen veszélyes, ha vezetői pozícióról van szó. Ilyenkor ugyanis a rossz állást választók nem csak a saját munkahelyüket veszélyeztetik, hanem a beosztottaikét is, a munkaadó pénzéről nem is beszélve. Egyes elemzések szerint a munkavállalók nagyobbik része érzi úgy, hogy nem a neki megfelelő munkahelyen van, de jelentős részük ennek ellenére képes belecsiszolódni a környezetébe. A munkahelyi stressz ettől függetlenül szinte sohasem tűnik el, kivéve a rátermett munkahelyi vezető tevékenységének eredményeként.

Egy-egy munkahely elfogadásakor éppen ezért mindenkinek első számú önvédelmi feladata beleszagolni a munkahelyi légkörbe, s megtudni, hogy képes-e e tolerálni az ott tapasztaltakat. Másodjára pedig számot kell vetnie, hogy az ajánlat valóban elég jó-e a számára. A pozíciót képes lesz-e olyan frusztráció és stressz nélkül betölteni, amelyet éppen a valós helyzet, és saját valódi prioritás listája közötti ellentmondás okoz.

Általános szabályként elfogadható, hogy nincs annyi pénz, s csak igen ritkán van akkora szükség, amely indokolhatja az állandó küzdelmet a munkahelyi elöljárónk vagy önmagunk lelkével. Így aztán, ha állásnézőben a főnököt rendben valónak találtuk, az már fél siker.

hvg.hu Karrier

Hogyan lehet közelébe jutni bármilyen állásnak

Az eredetileg Graucho Marxtól származó, de igazán Woody Allennel elhíresült aranyköpésében, amely szerint sohasem lenne egy olyan klubnak a tagja, amely elfogadná tagjának, sokan felfedezték már az aprópénzre váltható mély igazságot, s így aztán azért tesznek meg mindent, hogy felvegyék őket oda, ahová egyébként nem volna esélyük bekerülni. Ez nagyon fontos mozzanata az állásszerzésnek és a karrierépítésnek.

hvg.hu Karrier

Melyik új munkahely lesz jó neked?

Az állásváltás egyik gyakori oka, hogy a munkavállaló unja a banánt. Belefáradt már a napi rutinba, a kollégáival sem tud már jóízűen viccelődni, a főnökei piszkálódásaiból is elege lett, de leginkább az bántja, hogy a jövőjében sem lát semmi izgalmasat. Egy reggel aztán pontosan tudja, hogy tovább fog állni. No de hová?

hvg.hu Karrier

Így alkudozhatsz jobb fizetésért

Az eredményes fizetési alkudozás nem ördöngösség. Csak a megfelelő helyen, a megfelelő időben kell a megfelelő érvekkel előállni. Ha új állásra pályázunk általában az elhelyezkedési megbeszélések végén.

hvg.hu Karrier

Hogyan írjál felmondólevelet?

A nyilvánosság előtt abból mindig sokkal nagyobb balhé van, ha kirúgnak embereket, mintha ők maguk mondanának fel? Pedig a felmondás időnként a munkaadónak legalább annyira rosszul esik, mint az alkalmazottaknak, ha elveszítik az állásukat. Aki nem akar veszekedős, a karrierjét is veszélyeztető búcsút, annak a kilépését érdemes jól megterveznie, s ennek fontos része a korrekt, okos felmondólevél.

hvg.hu Karrier

Egy kis csevej csodákra képes

Karrier-szakértők szerint az egyszerű csevegés, és az ehhez kapcsolódó szociális képességek hiányában ma már csaknem lehetetlen meghódítani a céges ranglétra magasabb fokait. Beszélgetés során ugyanis tudat alatt „szimpátiapontokat” szerzünk, illetve osztunk beszélgetőpartnereinknek. Ezek a pontok olyan benyomások, amelyekhez száraz, tényszerű párbeszéd során nem jutunk hozzá.

Polt Péter szomszédja Borkai ügyvédje egy balatoni luxusapartman-házban

Polt Péter szomszédja Borkai ügyvédje egy balatoni luxusapartman-házban

Az MTA csökkentené az iskolai óraterheket, a kormány nem is reagált javaslataikra

Az MTA csökkentené az iskolai óraterheket, a kormány nem is reagált javaslataikra

Az IMF megvizsgálta Magyarországot: a célok jók, ideje tenni értük

Az IMF megvizsgálta Magyarországot: a célok jók, ideje tenni értük

Kirúgták a kormánymédia plagizáló újságíróját

Kirúgták a kormánymédia plagizáló újságíróját

Hatalmát mentené Erdogan a szíriai offenzívával

Hatalmát mentené Erdogan a szíriai offenzívával

Nem a szokásos koppintás lenne a kínai Rolls-Royce

Nem a szokásos koppintás lenne a kínai Rolls-Royce