Tetszett a cikk?

Két éven belül az ajánlás alapú toborzás fog dominálni a munkaerőpiacon, különösen mivel a közösségi média előretörésével a felhasználók egyre jobban kihasználják az internetes lehetőségeket. Mivel a munkaadók is keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a jelentkezőket közvetlenül el tudják érni, nehéz helyzetbe kerülhetnek a megújulásra képtelen állásportálok.

Az állásportálok hagyományosan egy felületet nyújtanak, ahol a toborzóknak lehetőségük van hirdetéseket megjelentetni üres pozícióikra, amelyre aztán jelentkezőket várnak. Sok helyen ugyanakkor még nincsenek átgondolt szolgáltatások és nem úgy reagálnak sok újításra, ahogy kellene. A technológiai fejlődés miatt az állásoldalak kénytelenek magukévá tenni az innovatív stratégiákat, hiszen elveszthetik a státuszukat, ha nem vezetnek be olyan integrált termékeket, mint az úgynevezett jelentkező követő rendszer (applicant tracking systems, ATS), a CV-elemzés és a jelentkezők közvetlen elérhetőségének lehetőségei - írja az Online Recruitment karrierportál.

Arról, hogy milyen toborzási lehetőségek vezethetnek jó eredményre, sok szakmai vita zajlik. Azok a munkakeresők, akik értenek a webhez, természetes és nyitott nyelven kommunikálnak, ami ugyanakkor közvetlen is, sokszor közvetlenebb, mint amit a toborzók megkívánnak tőlük. Az internet lehetőséget ad a szükséges beszélgetésekre és egyetlen egy cég vagy munkaerő-közvetítő sem tud ennek megálljt parancsolni. Ezért nincs más lehetőségük, minthogy ők is részt vegyenek ebben a párbeszédben.

Tartalmi partnerünk a HR Portál. A cikk teljes szövegét itt olvashatja.

hvg.hu Karrier

Biztosítás munkanélküliség ellen: sok hűhó semmiért?

A válság előszele még nem érintette meg a hazai munkaerő-piacot, amikor 2008 májusában berobbant a biztosítási piacra a nyugaton már népszerű szolgáltatás: a munkanélküliségi, más néven jövedelemkiesés-biztosítás. Sikerén felbuzdulva – és a versenypiaci követelményeknek eleget téve – idén több cég is bevezette. De vajon ki kaphatja meg, milyen feltételekkel, és megéri-e?

Karrier

Létszámleépítés helyett: mi a megoldás?

Válság idején számos vállalat követi az ilyenkor általános, első reakcióként jelentkező magatartásformát: versengés helyett visszavonul, erőforrásait leépíti és legjobb esetben is csak várakozó állásponton marad. Ám ez aligha lehet nyerő stratégia, a sikeres vállalkozások ugyanis elébe mennek a változásoknak és különböző innovatív megoldásokkal hasznot húzhatnak a válságból.

Karrier

Mi lesz a tréningpiaccal?

A gazdasági válság a tréningpiacon is érezteti hatását: a cégeknek várhatóan csak fele élheti túl a megrendelők drasztikus költségcsökkentési intézkedéseit.

Szijjártó: Nem kell aggódni a magyar teltház miatt, gyorsabban kellett volna oltani máshol

Szijjártó: Nem kell aggódni a magyar teltház miatt, gyorsabban kellett volna oltani máshol

Más rángatta meg a Coca-Cola árfolyamát, nem Ronaldo

Más rángatta meg a Coca-Cola árfolyamát, nem Ronaldo

Kezd kibontakozni, mekkora pusztítást végez a Srí Lankánál elsüllyedt méreghajó

Kezd kibontakozni, mekkora pusztítást végez a Srí Lankánál elsüllyedt méreghajó