szerző:
MTI

Három év alatt, 2006 óta a német nagyvállalatok vezetőinek több mint fele hagyta ott állását, vagy távozott felmondással.

A DAX-30 vezető német részvényindexben szereplő cégek 192 csúcsvezetője közül 98 távozott az időszakban, a Heidrick & Struggles cégtanácsadó összesítése szerint. Ugyanakkor a vezetői posztok száma is folyamatosan csökken, 1998-ban még 248 csúcsvezetői poszt volt a DAX-lista 30 cégénél, jelenleg csupán 185 van.
  
A DAX-cégek 30 vezérigazgatója, illetve elnöke közül 2006 óta 14-en vesztették el állásukat, vagy mondtak fel, és az utódok közül 10 fő már korábban is a vezetőséghez tartozott.
  
A cégtanácsadó arra is rámutat: ha egy csúcsvezető a DAX-30 listán elveszti állását, alig van esélye arra, hogy egy másik DAX-cégnél hasonló pozícióba kerül. Erre 2006 óta csak egyetlen példa volt: a Deutsche Post jelenlegi pénzügyi vezetője, Lawrence Rosen, aki korábban a Fresenius Medical Care-nél volt ugyanebben a pozícióban.

Karrier

Mire számíthat, aki Szlovéniában vállal munkát?

Hatalmas méreteket ölt a munkanélküliség Szlovéniában. A statisztikai hivatal előrejelzése szerint a jelenlegi több mint 80 ezer főt kitevő munkanélküliség az év végére elérheti a 120 ezret is. A kormány az idén összesen 600 millió eurót fordított a gazdasági válság negatív következményeinek az ellensúlyozására, egyebek mellett munkahelymegtartó programokra.

MTI Karrier

11 millió munkahelyet mentettek meg

A G20-ak mintegy 11 millió munkahelyet hoztak létre, illetve mentettek meg szociális védelmi, illetve foglalkoztatási intézkedéseikkel a gazdasági válság kezdete óta - jelentette ki pénteken a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) vezetője.

hvg.hu Karrier

Fényűző partit adott a bankár, kirúgták

Kirúgta egyik bankárját a Wells Fargo, Amerika negyedik legnagyobb pénzintézete, miután az alelnöki posztot betöltő nő a bank egyik dollármilliókat érő ingatlanját magáncélokra használta: partit adott barátainak - írta internetes oldalán a CNN.

MTI Karrier

Ismét bankárokat toboroznak a londoni Cityben

Jelentősen emelkedik a meghirdetett új pénzügyi munkahelyek száma a londoni Cityben, ahol azonban még mindig sokkal kevesebb az új álláslehetőség, mint egy éve - áll az egyik vezető londoni pénzügyi munkapiac-figyelő cég csütörtöki elemzésében.

Ezért nem jó, ha a világ első embere a Twitteren át kommunikál a világgal

Ezért nem jó, ha a világ első embere a Twitteren át kommunikál a világgal

Kanadaiak vennék meg a  Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Mercedes CLA Coupé-menetpróba: mit tud az új kecskeméti autó?

Mercedes CLA Coupé-menetpróba: mit tud az új kecskeméti autó?

Az ukrán elnökválasztás eddigi talán legbizarrabb incidense ez volt

Az ukrán elnökválasztás eddigi talán legbizarrabb incidense ez volt

Nagyon meglepték Nadalt

Nagyon meglepték Nadalt