szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem válik meg 120 dolgozójától a Tolna Megyei Ruhaipari Szövetkezet annak ellenére, hogy korábban szeptemberre bejelentette a csoportos létszámleépítés szándékát.

A cég visszavonta csoportos létszámleépítésre vonatkozó bejelentését, mert talált egy olyan külföldi partnert, amely pótolja a kieső megrendelést - közölte Budai Zoltán, a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi (DDRMK) Központ bonyhádi kirendeltségének vezetője.

Wéber Tamás, a Tolna Megyei Ruhaipari Szövetkezet elnöke megerősítette: valóban eredménnyel jártak törekvéseik, és sikerült megrendelőt találniuk. Hogy ez mennyi időre biztosít a meglévő dolgozók számára munkát, azt nem tudta megmondani, mert a szerződés nem határozott időre szól és a piac változatlanul nagyon kiszámíthatatlan. 
  
Budai Zoltán a bonyhádi munkaügyi kirendeltség vezetője kifejtette, hogy a térséget erőteljesen sújtotta a válság. A DDRMK nyilvántartásában 2009. augusztusában 1758, míg két évvel korábban 1395 regisztrált álláskereső szerepelt a bonyhádi térségben.

MTI Karrier

Alkalmi foglalkoztatás: új jogszabály, változások

Egyszerűsíti a kormány az alkalmi foglalkoztatás szabályait, így megszűnik a papíralapú adminisztráció, és az alkalmi munkavállalói könyv (AM könyv) is - mondta Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

MTI Gazdaság

Nem reális a 80 ezer forintos minimálbér

Nem tartják reálisnak a munkavállalói oldal 2010-re vonatkozó, 80 ezer forintos minimálbér-javaslatát az MTI által megkérdezett kutatók, sőt van aki úgy vélekedik, hogy egyáltalán nincs szükség a minimálbér felemelésére.

Trump minden kapcsolatot megszakított a WHO-val

Trump minden kapcsolatot megszakított a WHO-val

Adj valamit már – videoklippel ünnepli Orbán a tízéves évfordulóját

Adj valamit már – videoklippel ünnepli Orbán a tízéves évfordulóját

Ideje volt már bevezetni ezt a funkciót a YouTube Musicba is

Ideje volt már bevezetni ezt a funkciót a YouTube Musicba is