szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A második világháború befejezése óta most szökött legmagasabbra a munkanélküliség a 15-24 éves korosztályban - közölte a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet(ILO).

A globális gazdasági válság miatt év végéig várhatóan 13 százalékra kúszik fel a munkanélküliség a a 15-24 éves korcsoportban. Ez összességében 81 millió fiatalt jelent, 7,8 millióval többet, mint 2007-ben. Az ILO szerint a tendencia jövőre folytatódik annak ellenére, hogy számos országban beindult a gazdasági fellendülés. A legrosszabb helyzetben a fejlődő országok fiataljai vannak, de szép számmal akad állástalan az Európai Unióban, az Egyesült Államokban, és az EU-n kívüli volt szocialista országokban. A fejlett ipari országokban például minden eddiginél több, 17,7 százalék volt fiatal munkanélküliek aránya. Számuk 4,6 százalékkal emelkedett 2008-hoz képest.

MTI Karrier

Kalandos ausztrál állásokkal kecsegtetnek

Cápajelölő, sörkóstoló, koalabefogó, sőt kengurupotyadék-betakarító állásokkal kecsegteti a dél-ausztrál kormány a változatosságra vágyó briteket. Elsősorban a 18 és 30 év közötti brit fiatalokat célozták meg az álláskampánnyal, amely kalandokban, utazásban bővelkedő, stresszmentes munkahelyeket ígér.

hvg.hu Karrier

Álomkarrier: 11 tipp, mi kell a sikerhez

Mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk a szakmánkban? Hogy a napi hajtás mellett időnk és energiánk is maradjon az új feladatokra? Hogy meglegyen a motiváció, ami előrelendít? Tippek.

MTI Karrier

550 ezren keresnek állást

Júliusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal, 550 ezerre nőtt Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők száma, közülük több mint 160 ezren tartósan regisztrált álláskeresők, vagyis több mint egy éve folyamatosan keresnek állást - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) honlapján közölt legfrissebb munkaerőpiaci adatokból. A nyilvántartott álláskeresők száma az előző év azonos időszakához képest 1,4 százalékkal csökkent.

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4