szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az oktatási államtitkár arra számít, hogy legalább kétezer iskola kerül majd át állami fenntartásba januártól. Erről az oktatási államtitkár az M1 Este című műsorában beszélt hétfőn.

Emlékeztetett: az önkormányzatoknak szeptember végéig kell szándéknyilatkozatot tenniük arról, hogy tudják-e a jövőben vállalni az intézmények fenntartását. Ezt követően - már a költségvetési számok pontosabb ismeretében - október végéig kell a 3000 főnél nagyobb lélekszámú településeken a képviselő-testületeknek egyértelműen nyilatkozniuk. Kifejtette: pontosan szabályozták, milyen körülmények hiánya esetén mondhatnak le az önkormányzatok a működtetésről.

Úgy sejtem, az intézmények jóval több mint felét, legalább kétezer intézményt kell majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak koordinálnia - fogalmazott Hoffmann Rózsa.

Nem lesznek ugyanakkor szándékolt elbocsátások, és összevonások - erősítette meg ismét az oktatási államtitkár. Hozzátette: korábban jelezték, hogy azoknak a paramétereknek, amelyeket a törvény egyértelműen lefektet, meg kell felelni. Ha ebből az következik, hogy szomszédos iskolákban csak 10-12 gyerek van, akkor ott nyilvánvalóan összevonásra lesz szükség, és ebből az következik, hogy ott kevesebb pedagógus is el tudja látni a feladatot - jelezte.

Az iskolaköpeny használatáról azt mondta: az egyenruha vagy iskolaköpeny nagyon sok előnnyel jár. Azt az óriási különbséget, ami a gyerekek között van öltözködésben, a köpeny "áldásos módon eltakarja". Emellett magyar munkavállalók kapcsolódhatnának be közbeszerzés útján a köpenyek, egyenruhák megvarrásába - jegyezte meg. "Melengetem ezt a gondolatot (...) vállalom, hogy nagyon jónak tartanám" - fogalmazott, hozzátéve: keresnek hozzá forrásokat.

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára