szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Helyettes főszakácsot keres a Buckingham-palota. Az illető feladata lesz, hogy a királynő szolgálatában álló szakácsok és inasok hadával elkészíttesse "a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő friss táplálékot". Az életrajzban előnynek számít, ha valaki ötcsillagos szállodában vagy Michelin-csillagos étteremben dolgozott.

Helyettes főszakács kerestetik, évi fizetés 27 ezer euró (több mint 8 millió forint) 45 órás munkahét mellett, követelmény: négyszemközti vacsorák, 200 személyes díszvacsorák és 800 személyes fogadások elkészítése, elszállásolás a munkahelyen. Ezzel az internetes apróhirdetéssel a Buckingham-palotába keresnek királyi szakácsot.

A jelölteknek "a konyhaművészet valódi megszállottjainak" kell lenniük, az év három hónapját más királyi rezidenciákon kell tölteniük (mint a skóciai Balmoral-kastély és a sandringhami rezidencia), és be kell tartaniuk a drákói biztonsági és titoktartási követelményeket.

Május 10-ig lehet jelentkezni – áll a www.royal.gov.uk honlapon olvasható apróhirdetésben.

A helyettes főszakács feladata lesz, hogy a királynő szolgálatában álló szakácsok és inasok hadával elkészíttesse "a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő friss táplálékot".

Az életrajzban előnynek számít, ha valaki ötcsillagos szállodában vagy Michelin-csillagos étteremben dolgozott. Ugyanez vonatkozik "a hagyományos francia konyha alapos ismeretére" és "francia konyhai nyelv nyelvi fogalmaiban való (sic) jártasságra is".

Mark Flanagan, aki mintegy tíz éve vezeti a Buckingham-palota konyháit, betartja az uralkodó ízlésére vonatkozó szakmai titoktartást.

Egyik elődje, Darren McGrady kissé beszédesebb volt, miután távozott hivatalából. Elárulta, hogy a királynő szereti az egyszerű ételeket, a gabonaféleségeket, a szendvicset és a puha csokoládétortát. McGrady azt is elárulta, hogy a most 87 éves királynő kedvence a doveri nyelvhal molnárné módra parajágyon, valamint a királyi birtokokról származó vadhús vagy lazacvacsora. Altatónak szívesen fogyaszt ginből és Dubonnet száraz francia vermutból kevert koktélt is.

Amerikai külügyminiszter a magyar helyzetről: Az autokraták veszélyhelyzetben agresszívvá válnak

Amerikai külügyminiszter a magyar helyzetről: Az autokraták veszélyhelyzetben agresszívvá válnak

WHO: Nincs még itt a koronavírus miatti korlátozások enyhítésének ideje

WHO: Nincs még itt a koronavírus miatti korlátozások enyhítésének ideje

Szeged most tényleg bezár

Szeged most tényleg bezár