szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar női kézilabda-válogatott egy rosszul sikerült második félidőt követően kikapott az olimpiai bajnok, címvédő Dánia ellen. A magyar lányoknak ez az első veresége a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyar női kézilabda-válogatott csütörtöki vereségével a debreceni középdöntős csoport második helyen végzett, és a szombati budapesti elődöntőben Norvégival találkozik majd. Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy mindkét csapat a végeredménytől függetlenül elődöntős, csak a csoportbeli helyezés volt kérdéses.

A dán válogatott ellen remekül kezdtek a lányok, kitűnő védekezéssel és a gyors lerohanásokkal. A kapus Sirina bizonyította, hogy képes helyettesíteni Pálingert. Kindl kiállítása alatt viszont már ő sem segíthetett, és az utóbbi három olimpián diadalmaskodó skandinávok megszakítás nélkül háromszor betaláltak.

Később két átlövő, Tóth és Radulovics góljai sem nyugtatták meg a többieket, mert két támadóhiba következett, és a dánok védekezése is kezdett összeállni. A szünet előtti hajrában a hazaiak ismét sziporkáztak, és nőtt a különbség (13-7), még az elsőszámú feladatát, a védést jól ellátó Sirina is megpróbálkozott a gólszerzéssel, de a kapufát találta el.
   
A fordulás után a dánok erőre kaptak, sorozatban négyszer találtak be, mert a védekezés ebben a szakaszban bizonytalankodott (14-12). Ahogy kritikus lett az állás - akárcsak szerdán a románok ellen -, megint jobban összpontosított Kiss
Szilárd csapata.
    
Már-már kísértett a 2000-es sydneyi olimpiai döntő, amelyen a rivális hatgólos hátrányból fordított, szerzett aranyérmet és okozott hosszú ideig lelki traumát a magyaroknak. A féltucatnyi gólos előny most a szünetben már megvolt.
   
Ferling másfél perccel a vége előtt 24-23-ra módosított az állást, majd a Sirinát váltó Pálinger védett. Négy másodperc maradt, és gólt kellett dobni. Kiss Szilárd időt kért. Lovász az utolsó másodpercben kapufát lő, ezzel a dánok nyerik a meccset egy szörnyű második félidő után.

A magyarok az I. csoport elsőjével, a norvégokkal mérkőznek - várhatóan 17 órakor - a szombati, budapesti elődöntőben. A másik ágon dán-orosz összecsapást rendeznek a fináléba kerülésért.

A mérkőzés statisztikája:
Középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Dánia-Magyarország 24-23 (8-14)
Debrecen, 6200 néző, V: Krstic, Ljubic (szlovén)
Dánia:
Schmidt - Touray 3, Knudsen 1, Brödsgaard 2, Skov, Mölgaard 1,
Mikkelsen 4, cserék: Nörgaard (kapus), Sjöberg 7/5, Jörgensen 2,
Petersen 1, Tobiasen 1, Thomsen 2, Nielsen
Magyarország:
Sirina - Lovász 2, Radulovics 5/3, Görbicz 3/2, Kulcsár 1, Tóth 4,
Nagy 3, cserék: Pálinger (kapus), Kindl 3, Siti 1, Ferling 1,
Mehlmann, Bohus, Pigniczki
Kiállítások: 12, illetve 6 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 6/5
 

Hazai gazdaság

Kézilabda öt városban

A sovány olimpiai ötödik hely után a szurkolók és a szakmabeliek aranyérmet, a szervezők pedig nyereséget várnak a héten kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságon. A rendezvény 450 millió forintos költségvetéséből a Magyar Televízió stábjainak ellátását is finanszírozni kell.

Női kézilabda Eb

Nincs új játékos a magyar kézilabda keretben

Noha a szabályok lehetőséget adtak volna két új játékos nevezésére, Kiss Szilárd, a magyar válogatott szövetségi kapitánya változatlan kerettel vág neki a hazai rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének.

A bravúr ezúttal elmaradt – ilyen volt a horvát – cseh meccs

A bravúr ezúttal elmaradt – ilyen volt a horvát – cseh meccs

Megnézték 2 millió ember betegadatait, kiderült, új egészségi problémákba fulladhat a koronavírus

Megnézték 2 millió ember betegadatait, kiderült, új egészségi problémákba fulladhat a koronavírus

Prinz Dániel: Jobb helyre is mehetne a gyermeket nevelőknek szánt 600 milliárd

Prinz Dániel: Jobb helyre is mehetne a gyermeket nevelőknek szánt 600 milliárd