Tetszett a cikk?

Egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa a béren kívüli juttatások rendszerének, az azonban sejthető, hogy idén még nem változik. Ez azt is jelenti, hogy a korábbi juttatások többségével számolhatnak a munkavállalók, így többek között az ajándékutalvánnyal is.

Számos számítás készült azzal kapcsolatban, hogy a béren kívüli juttatások megadóztatása milyen anyagi, fogyasztási következményekkel járna. Mind a szakmai, mind a munkavállalói, munkaadói szervezetek azért lobbiznak, hogy erre ne kerüljön sor, miközben a tervezet kidolgozói arra hivatkoznak, hogy szükséges a juttatási forma – legalább egy részének – megadóztatása.

Az ajándékutalvány elsősorban kiemelt ünnepeken, húsvétkor, karácsonykor kedvelt juttatási forma. A jelenlegi jogszabályok szerint évente három alkalommal a minimálbér 10 százalékáig, azaz idén 7150 forintig adó- és járulékmentes utalvány adható. A munkaadó számára ez előnyös, mert bérszinttől függően a bérköltség akár 65 százaléka is lefaragható, minimális adminisztrációval nyilvántartható, míg a munkavállalók a pénzbeli kifizetéshez képest akár kétszer annyit is kézhez kaphatnak – tájékoztatott a Sodexo.

Még többet az ajándékutalványról az Adózónán olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vállalkozás

Béren kívüli juttatások: hibalehetőségek a rendszerben

A Cafeteria típusú juttatási rendszer folyamatos "karbantartást" igényel, hiszen a juttatástípusonként eltérő adó- és köztehervonzatok folyamatosan változnak. Ezért lényeges és fontos, hogy a szabályzatot az adózás szempontjából minden évben felülvizsgálnia a munkáltatónak. Hogyan lássunk neki és milyen hibákat ne kövessünk el?

MTI Karrier

Önként vállalt bérbefagyasztás a Seatnál

Készek fizetési megszorításokra munkahelyük védelmében a spanyolországi Seat autógyár dolgozói. A tulajdonos Volkswagen ettől tette függővé, hogy odavigye az új Audi modell, a Q3 gyártását.

MTI Karrier

Bérkülönbségek Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban

Magyarországon a nők átlagosan 13 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak; Szlovákiát, Csehországot és Magyarországot összehasonlítva mégis nálunk a legkisebb a nemek közti bérkülönbség - közölte csütörtökön a Merces bérinformációs portál.

Kamu nyereményeket hirdetnek a Lidl nevében is

Kamu nyereményeket hirdetnek a Lidl nevében is

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó