szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb céggel köt stratégiai megállapodást a kormány, kedden a Hankook Tire Kft.-vel írnak alá szerződést az Országházban.

Stratégiai partnerségi megállapodást ír alá a kormány a Hankook Tire Kft.-vel kedden délelőtt 10 órakor az Országházban. Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök és Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatója.

©

A kormány az elmúlt időszakban öt céggel kötött stratégiai megállapodást, legutóbb a Suzukival írtak alá múlt héten.

Az első stratégiai partnerségi megállapodást a Coca-Colával kötötte a kormány, a másodikat a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-vel, a harmadikat a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft.-vel, a legutóbbit pedig november 9-én a kecskeméti Mercedes-gyár tulajdonosával, a Daimler AG-vel.

A kormány megalakulása óta támogatja a termelő beruházásokat, mert új munkahelyeket teremtenek - mondta múlt szerdán Giró-Szász András kormányszóvivő, a kormány ezekkel a cégekkel stratégiai partnerségi megállapodást köt.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a kormánynak van egy hosszútávú víziója, amelyet magyar gazdasági modellnek is lehet hívni. "Úgy gondoljuk, mondta, hogy azok az országok lesznek sikeresek, amelyek a legtöbb ilyen stratégiai megállapodást tudják kötni a globális cégekkel. A magyar kormány azokkal a cégekkel köt megállapodást, amelyek saját profitérdekeiken túl a magyar emberek érdekeit is szolgálják. A kormány számára a munkahelyteremtő, ipari befektetések előnyt élveznek" - mondta Orbán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!