szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Obama amerikai elnök júliusban hirdette meg a programot, hogy így támogassa a kisvállalkozásokat.

SupplierPay – azaz beszállítói kifizetés. Így nevezik az USA-ban azt a kisvállalkozói programot, amelyet Barack Obama hirdetett meg idén júliusban. A programhoz azok a nagyvállalatok csatlakozhatnak, akik vállalják, hogy beszállítóikat, viszonteladóikat – általában kisvállalatokat, családi cégeket – 15 napon belül kifizetik. Az önkéntes programhoz azonnal csatlakozott az Apple, az IBM, az AT&T, a Coca-Cola, a Johnson&Johnson, a FedEx, és mások. Hasonló már működik az USA-ban, ez a szövetségi (állami) gazdasági társaságokra vonatkozik. Ebben az állami cégek is azt vállalták, hogy 15 napon belül kifizetik a kisvállalati beszállítóikat. A QuickPay 2011-ben indult és óriási sikere volt az amerikai kisvállalkozások körében. A vállalkozók időben megkapták munkájuk ellenértékét, így beruházni, fejlődni voltak képesek. A kormány szerint 1 milliárd dollár szabadult fel 172 ezer kisvállalkozásnál pusztán azáltal, hogy időben kifizették őket. Úgy véljük, egy ilyen állami program Magyarországon is üdvös lenne. (via White House)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Szputnyikos vagy Astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Szputnyikos vagy Astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján