Elvesztette pesti frekvenciáját a Mária Rádió, jön a Trend FM

Elvesztette pesti frekvenciáját a Mária Rádió, jön a Trend FM

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Trend FM néven nyert fővárosi frekvenciát az eddig a Gazdasági Rádiót működtető Műsor-hang Zrt. A médiatanács ezen a héten döntött erről – közölték csütörtökön. Ez volt az egyetlen érvényes pályázat a budapesti 94,2 MHz-es körzeti rádiós frekvencia közösségi célú hasznosítására.

A Crossborder Kft. pályázatát a testület korábban tartalmilag érvénytelennek találta, a frekvenciát jelenleg Mária Rádió néven használó FM 4 Rádió Kft. nyertességét megállapító médiatanácsi döntést pedig a bíróság hatályon kívül helyezte az ajánlat alaki hibái miatt. 45 nap van a hatósági szerződés megkötésére, és az aláírás utáni napon kezdődhet el a műsorszórás.

Mivel korábbi frekvenciaszerződése lejárt, de a hullámsáv hasznosítására kiírt pályázat még nem zárult le jogerősen, a Gazdasági Rádió három másik fővárosi adóhoz hasonlóan most úgy működhet, hogy a médiatanács hatvan napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt médiaszolgáltatójukkal.

A médiatanács a Mária Rádió kilenc vidéki helyi frekvenciájának hasznosítására kiírt pályázati eljárását eredménytelennek nyilvánította, mert a pályázók alakilag érvénytelen ajánlatokat nyújtottak be.

Hét hullámsávra egy-egy pályázati ajánlat érkezett: a Dömös 104,9 MHz és az Esztergom 97,4 MHz hasznosítására egyaránt a Magyar Múzsa Kft. pályázott; a Gyál 98,9 MHz, a Monor 106,3 MHz, a Pécel 91,7 MHz és a Piliscsaba 104,2 MHz eljárásaiban a Mária Rádió Frekvencia Kft. pályázott; a Vác 94,1 MHz esetén a FM 4 Rádió Kft. nyújtott be ajánlatot. A Komárom 88,3 MHz pályázatán a Magyar Katolikus Rádió Zrt. visszavonta ajánlatát, a másik pályázó, a Mária Rádió Frekvencia Kft. volt. A Dabas 97,5 MHz pályázati eljárásában a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Mária Rádió Frekvencia Kft. vett részt. A médiatanács felkérte az NMHH hivatalát, hogy készítse elő az érintett kilenc frekvencia új pályázati eljárásait.

A testület megismételt eljárásban pályázati nyilvántartásba vette a Lokátor Hírműhely Kft.-t a Barcs 102,7 MHz hasznosítására kiírt pályázatban. A vállalkozás ajánlatát korábban formai okok miatt elutasította a testület, a cég felülvizsgálati kérelme nyomán azonban a bíróság új eljárásra kötelezte a médiatanácsot.