szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Y generáció vásárlási szokásait vizsgáló felmérés meglepő eredményre jutott.

Azt tudjuk az Y generációról, hogy a technológia megszállottjai, hezitálás nélkül felmondanak, és legalább egy tucat munkahelyük volt már, fontosnak tartják, hogy lássák a munkájuk eredményét, és hogy jó közösségben dolgozzanak, utóbbiakat gyakran a fizetés elé helyezve a prioritási listán, bár ezt egy 2700 munkaadó bevonásával készült mítoszromboló felmérés egyszer megcáfolta. Ezek – a legutóbbit leszámítva – nem meglepő információk, az már inkább az, ami a TD Bank felméréséből derült ki, amely 1500, az említett korcsoportba tartozót kérdezett meg vásárlási szokásairól.

A felmérésből többek között kiderült, hogy több készpénzt használnak, mint gondolnánk, félnek az eladósodástól, nem igazán érdeklik őket a pontgyűjtő kártyák és ugyan többet vásárolnak, mint más korosztálybeliek, viszont az akciókra csapnak le, így kevesebb pénzt költenek.

Kávé - bármennyit meg tudnak inni belőle
©

Az egyetlen kategória pedig, amire bárki másnál több pénzt áldoznak, az a kávé és a gyorskaja. Ennek oka nyilván a rohanó életmód, de ha kicsit jobban megkapargatjuk a dolgot, azt látjuk, hogy nem csak ez a generáció az, amelyiket szorítják a határidők, inkább arról van szó, hogy a hatékonyság mellett a kényelem az, ami magyarázza költési szokásaikat, már ha a főzésről van szó. Ezért ha cégének célközönsége az Y generáció, jó, ha tudja, hogy nem csak minőségi termékre, szolgáltatásra vágynak, de ezt minél előbb szeretnék megkapni – írja a felmérésre hivatkozva az Inc.com.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását

Nem fogadta el a budakalászi polgármester a búzavirágozó jegyző lemondását

Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen

Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen