Megint zárolták Gattyán vagyonát

Megint zárolták Gattyán vagyonát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Újból zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Gattyán György hazai érdekeltségeit – tudta meg a Napi.hu.

Azt egyelőre nem lehet tudni, miért döntött így az adóhatóság, mivel az nem válaszolt az ügyről szóló kérdéseikre. A Docler csoport sajtóosztályának vezetője azonban röviden reagált a lap megkeresésére. Mint írta: a cég nem véleményezi a több éve húzódó adójogi vita részleteit, amelyben eddig két bíróság is nekik adott igazat, de továbbra is együttműködik a nemzetközi és magyar hatóságokkal.

Gattyán György cége, a Docler Holding júniusban nyert pert a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) szemben évek óta zajló perét. Ez azért indult, mert a hatóság 50-60 milliárd forintnyi áfát és büntetést igényelt a cégtől, s ennél nagyobb értékű vagyont zárolt is az eljárás során. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság azonban jogerősen megszüntette a NAV Gattyánéktól pénzt követelő határozatát, mivel szerinte nem mondható ki, hogy az üzletember cége megszegte volna az adószabályokat.

Az ügyben az Európai Bíróság még 2015-ben kimondta, hogy a LiveJasmin működtetésének módja nem sérti az uniós áfairányelveket.

Géppuskásokról mesterlövészekre vált az adóhivatal. Tájkép a csatatérről

Még mindig nem jutott hozzá a NAV által zárolt több tízmilliárd forinthoz Gattyán György cége, a Docler. Annak ellenére parkol a pénz az adóhatóságnál, hogy az EU Bíróságán született döntés nyomán idén júniusban a Fővárosi Közigazgatási Bíróság is a társaságnak adott igazat az adóhivatallal szemben a cégcsoport egyik vállalkozásának ügyében - tudta meg a hvg.hu.

Hozzászólások