Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Az áruházlánc tervei szerint 2020-ra az összes éttermükre kiterjesztik a takarékos ételfelhasználást célzó programot.
Három éven belül felére akarja csökkenteni a szemétbe kerülő élelmiszer mennyiségét éttermeiben az IKEA, amely a világ egyik legnagyobb gyorsbüféhálózatát is működteti. A cél a kiadásokkal való takarékoskodás és a környezetterhelés csökkentése.
A svéd multi 400, áruházon belüli önkiszolgáló éttermeiben napi átlagban 300 kilogramm élelmiszer kerül kukába – mondta Ylva Magnusson, a konszern vendéglátóipari ágazatának szóvivője, amikor bejelentette a pazarláscsökkentési tervet. Az IKEA-éttermek éves szinten összesen 43 ezer tonna ételt dobnak ki.
December óta 84 étteremben vizsgálták, mely napokon és mely napszakokban kerül a szemétbe a legtöbb élelmiszer: ennek alapján jobban a kereslethez igazították az elkészített étel mennyiségét, és ez a kidobott ételek 79 tonnás csökkenését eredményezte. Ételenként öt eurós átlagárat számítva ez 880 ezer euró megtakarítást jelentett a cégnek.
A kedvező tapasztalatok alapján 2020-ig kiterjesztik a pazarláscsökkentő programot az áruházlánc összes egységére – közölte a szóvivő. Az IKEA-éttermek forgalma 8 százalékkal 1,9 milliárd euróra emelkedett a 2016 augusztusával zárult pénzügyi évben.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Az eszközökre, ingatlanokra és a működéssel összefüggő károkra is kiterjedhet a céges biztosítás, de jól kell szerződni.
Kedvező a lehetőség, de alaposan figyelni kell az előírásokra a belső szabályok kialakítására során.
A forint árfolyamingadozása feladja a leckét – különösen, ha importhányadot tartalmazó beruházást kell finanszírozni.
Két hete mlg 50 napos határidőt szabott Moszkvának a tűzszünet elérésére.
Hivatalosan közös megegyezéssel távozik Sárváry István, aki 2016-ban állt a cég élére.