szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új amerikai tulajdonos által végzett tavalyi vagyon-felülvizsgálaton csaknem hétszázmilliós veszteséget könyvelt el a Sziget egyébként nyereséges szervezője.

Sziget 2018
Rekordot dönt-e az idei Sziget? Mennyi a sör? Milyen a buli a VIP-ben? Britek vannak többen vagy hollandok? A Sziget egymilliárd forinttal többet költött idén a fellépőkre, mi pedig idén is ott vagyunk, és megmutatjuk, mit lehet kihozni egy hét együttlétből.
Friss cikkek a témában

Történetének legnagyobb veszteségét könyvelte el a tavalyi Sziget: 655 millió forint mínuszban zártak, de a szám megtévesztő. Az üzemi eredmény ugyanis 912 milliós plusz volt – írta a Népszava. Az üzemi eredményt lerontó másfél milliárdos értékvesztés abból származik, hogy leányvállalatuk, a Volt Event Kft. értékét gyakorlatilag nullára írták le.

A Volt Eventet Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapította a Volt és a Balaton Sound nevű könnyűzenei fesztiválokra. 2010-ben aztán a Sziget megvásárolta a Volt Eventet, és a két szervező megkapta a Sziget-cég tizedét. Bár a Volt Event a piaci helyzetének megfelelő másfél milliárdos értéken szerepel, a Népszava értesülései a Sziget-többséget tavaly megszerző amerikai tőkealap kifogásolta a felállást. Véleményük szerint az után, hogy a két fesztivál átkerült a Szigethez, a Volt Event elvesztette értékét.

A legsikeresebb év egyébként 2016 volt a Sziget számára, akkor 1,5 milliárdos nyereséggel zártak. Bár az amerikai tőkealap ezután vásárolta fel a céget, a nyereség még az eladókat illette. A Népszava értesülései szerint a tőkealap tőkecsökkentéssel most vonhatja ki a tavalyi Sziget 912 millió forintos nyereségét, de ennek módja még kérdéses, hiszen a Sziget alaptőkéje mindössze 26,3 millió forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának