Minden idők legnagyobb sztrájkját hirdette meg péntekre a Ryanair

Minden idők legnagyobb sztrájkját hirdette meg péntekre a Ryanair

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

30 ezer embert érint a munkabeszüntetés.

190 pénteki, európai járatát törölte sztrájk miatt a Ryanair. Az utasokat e-mailben vagy SMS-ben tájékoztatták, és elnézést kértek a mintegy 30 ezer embertől "az indokolatlan zavarok" miatt.

Közben a vállalat azt közölte, jelentős előrehaladást ért el az elmúlt hetekben a szakszervezetekkel való tárgyalásokon, ezért szerinte semmi szükség a péntekre tervezett akcióra. A szakszervezet viszont állítja, egészen addig nem engednek a sztrájkból, amíg nem teljesülnek a követelések.

A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig kizárólag akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással. Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg.

Legutóbb augusztusban volt nagyszabású, több országra kiterjedő munkabeszüntetés, két héttel ezelőtt pedig ismét sztrájkoltak a német pilóták.

A fapados légitársaságot éppen most büntette meg 100 millió forintra Budapest Főváros Kormányhivatala tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.