szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem ez volt az első és az utolsó önkéntes akciójuk.

Nagyjából háromszázötvenezer forint értékben osztottak szét gyümölcsöt a Királyegyházi Cementgyár munkásai Szentlőrinc, Királyegyháza és Bükkösd óvodáiban, általános iskoláiban.

A kampányt „Ami Neked természetes, az másnak ajándék” címmel indították.

A cementgyár dolgozói saját napi gyümölcsadagjukat ajánlották fel és vitték el a gyerekeknek. Az akció négy hétig tartott, ezernél is több fiatal jutott így gyümölcshöz. A cég most kiadott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy egy olyan kifejezetten hátrányos helyzetű kistérségben, mint az Ormánsághoz közel eső Szentlőrincen és környékén a gyerekek nem jutnak minden nap gyümölcshöz.

Úgy tervezik, hogy ezt a kampányt további akciók követik majd, idén és jövőre is.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft.-nek nem ez az első, helyi problémákra figyelmet felhívó akciója: korábban kórházak gyermekosztályait, játszótereit tette rendbe, futóversenyt szervezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!