szerző:
hvg.hu

Több mint fél éve nem adták le a tavalyi mérlegüket egy elszámolási vita miatt

Évi 120 milliárdos becsült bevételének mintegy harmada, nagyjából 40 milliárd forint tavalyi elszámolásán kaphatott össze az állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és könyvvizsgálója, a Moore Stephens K-E-S Audit Kft. – írja a Népszava, amely hozzáteszi, az elszámolási vita miatt az állami társaság még mindig nem adta le a tavalyi mérlegbeszámolóját, és ezért akár az adószámát is megvonhatják, vagyis betilthatják a céget.

A lapnak Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azt mondta, szerinte a társaság további működése a jogszabályok szerint akár már az év vége előtt is ellehetetlenülhet, de egy másik könyvelő szerint elképzehető, hogy a cég "államérdekre" hivatkozva kérheti az adóhatóság türelmét.

A Népszava úgy tudja, a kukaholding elszámolásával a fő gond a szabályos nyilvántartás, ugyanis a kormányközeli Garancsi István üzleti partnereitől beszerzett számlázási rendszerük hibái miatt évente körülbelül tízmilliárd forint be se folyik. A cég könyvvizsgálója ezért úgynevezett korlátozó véleménnyel kívánta ellátni a beszámolót, de ehhez a társaság vezetősége nem járult hozzá. Ugyanakkor a megszűnésveszély miatt hamarosan mégis leadhatják a mérleget.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elmarad Curtis nagykoncertje

Elmarad Curtis nagykoncertje

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Lázár János mezítláb és hegymenetben kezdi a napot – fotók

Lázár János mezítláb és hegymenetben kezdi a napot – fotók

Felfüggesztik a kitermelést a legnagyobb líbiai olajmezőn

Felfüggesztik a kitermelést a legnagyobb líbiai olajmezőn

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját