szerző:
hvg.hu

Decembertől mond le.

Matolcsy Ádám 2018. december 1-ei hatállyal lemond a New Wave Media Group (NWMG) vezetői tisztségéről, utódja Gosztonyi Balázs lesz.

Gosztonyi több mint 4 éve dolgozik a cégcsoportnál: korábban az operatív igazgatói tisztséget töltötte be, jelenleg pedig a teljesítmény-kontrolling és az akvizíciós területek tartoznak hozzá.

Matolcsy Ádám januárban három cégét vonta egybe a New Wave Media Kommunikációs és Szolgáltató Kft.-be, idén szeptemberben pedig újabb két vállalat olvadt be, de nem vette nevére a vállalkozást. A társaság végül csak három héttel ezelőtt került ténylegesen Matolcsy Ádám tulajdonába – szúrta ki a cégbírósági iratokból a G7.

Az eddigi tulajdonos, a szlovákiai bejegyzésű Bawaco Invest sro. november 7-én határozott úgy, hogy eladja teljes, 100 százalékos tulajdonhányadát Matolcsy Ádám cégének, a Magyar Stratégiai Zrt.-nek. A portál szerint az adásvétel elhúzódását csak az magyarázhatja, hogy időközben komoly szervezeti átalakulások voltak a csoportnál.

A New Wave-társaságokat több milliárd forint hitel terheli, melyet részben Matolcsy Ádám rokonának bankja, a Növekedési Hitelbank, részben pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő MKB Bank folyósított. Előbbivel a félmilliárd forintról szóló zálogszerződést a cégbírósági iratok szerint a közelmúltban kötötték újra, épp a szervezeti átalakításokra hivatkozva, de még a Bawaco Investtel.

A New Wave Media Group Zrt. adózott eredménye a korábbi évekre jellemző veszteségből 2016-ban félmilliárdos nyereségbe fordult, tavaly pedig már több mint 900 millió forint volt a profit. Az állami szféra listaáron 2016-ban 2,4, egy évvel később pedig már 3,2 milliárd forintot költött el a vállalatnál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Csodával határos módon túlélte az ebolát egy újszülött kongói kislány

Csodával határos módon túlélte az ebolát egy újszülött kongói kislány

„Milyen megható, hogy vigyáznak a rendre, az ember néha elsírja magát”

„Milyen megható, hogy vigyáznak a rendre, az ember néha elsírja magát”

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Tiszteletet a kórházban éjszakázó anyáknak - meg persze ágyakat!

Tiszteletet a kórházban éjszakázó anyáknak - meg persze ágyakat!