szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mészáros Lőrinc lányának férje 3 milliárd forintból szerelőcsarnokot építhet, a szegedi üzemben a tram-train szerelvényeit tartják majd karban. A milliárdos rokona három évvel ezelőtt alapított vasútépítő céget, három év alatt több ezerszeresére nőtt a vállalat árbevétele.

Hárommilliárd forintból épít szerelőcsarnokot Szegeden Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc lányának férje, a Homlok Építő Zrt. a tram-train beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzésen nyert, maga mögé utasítva még a Fidesz szegedi polgármester-jelöltjeként beharangozott Nemesi Pál cégét, a Ferroép Zrt.-t.

A Swietelsky Vasúttechnikai cégtől induló Homlok 2016 novemberében alakította meg cégét, a Homlok Építő Zrt-t, az első évben hatszázezer forint árbevételt ért el, de már 2017-ben 650 millió forintra rúgott a cég bevétele, tavaly pedig már közel négymilliárd forintot sikerült bezsákolnia. Nem az első vasútépítési projekt, amelyben a nemrég bejegyzett cég részt vesz, a MÁV Zrt. tenderein már nem egyszer befutó volt, vasbetonalj javítására, váltófa cseréjére nyertek már közbeszerzéseket. A cég tevékenysége nem szűkült be a vasútra, Szombathelyen az Aranypatak revitalizáció építési munkálataiban, a sportliget fejlesztésében, bölcsődefelújításban is részt vehetett, de legutóbb víztorony turisztikai fejlesztésében kapott feladatokat.

A Homlok Építő Zrt. tulajdonosa egy vagyonkezelő cég, amelyben Homlok Zsolt és felesége, Homlok Mészáros Beatrix a tagok. A cég székhelye egyébként Nagysimonyban van bejegyezve, de a tulajdonosok Felcsúton élnek a cégadatbázisban bejegyzett adatok szerint, bár ahogy a hvg.hu írta, talán éppen költözhet a pár az új budai villába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már kubai szivart és rumot sem lehet vinni az Egyesült Államokba

Már kubai szivart és rumot sem lehet vinni az Egyesült Államokba

A gazda házhoz viszi: óriásit fejlődött a digitalizáció a kereskedelemben

A gazda házhoz viszi: óriásit fejlődött a digitalizáció a kereskedelemben

Mol Fehérvár–Reims 0-0, tizenegyesekkel 4-1

Mol Fehérvár–Reims 0-0, tizenegyesekkel 4-1