szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A több százmilliós épület több mint 250 négyzetméteres.

Impozáns budaligeti villát vett január végén Mészáros Lőrinc lányának és férjének cége – írja a 24.hu. A csaknem 2400 négyzetméteres telken elterülő ingatlant január végén vette meg a Properitus Vagyonkezelő Kft., amelynek tulajdonosa Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes.

A II. kerületi villa a tulajdoni lap szerint eredetileg társasház volt, ami egy 180 és egy 80 négyzetméteres lakásra volt szétbontva. A villát most felújítják, előtte összesen 7 és fél szoba volt benne kialakítva, továbbá legalább két garázs.

A házaspár cége május végén kezdeményezte a társasház minősítés megszüntetését, ami arra utal, hogy összevonták a két lakásra bontott házat.

Az MKB Bank februárban 189 millió forint és járulékai erejéig megterhelte az ingatlant, eszerint hitelt vett fel a társaság, május végén azonban töröltették a jelzálogjogot, mert vagy kifizették a kölcsönt, vagy mert annak fedezetéül egy másik ingatlant vontak be.

Az ingatlanportálokon elérhető hirdetések alapján a környéken egyébként egy feleekkora telken álló hasonló méretű ház értéke is 400 millió forint körül van.

A Properitus Vagyonkezelő Kft. tavaly egyébként közel 3 millió forint veszteséget termelt, ennek ellenére úgy tűnik, jelentős hitelt kapott, éppen Mészáros Lőrinc bankjától, amely csoporthoz tartozó MKB-Euroleasing Autólízing finanszírozza egyébként a társaság birtokában álló nagy értékű gépjárművet is. Mészáros lányáék cége ugyanis tavaly szeptember óta egy Porsche Cayenne Hibrid típusú luxusautót lízingel.

Homlok Zsolt 2017-ben kötött házasságot Mészáros Lőrinc lányával, Homlok-Mészáros Ágnessel. Az üzletember szorosan együttműködik apósával, egyik érdekeltsége 2018 nyarán Mészáros Lőrinccel együtt nyert el 23 milliárd forintos vasútépítési megbízást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csökkent volna a társadalmi egyenlőtlenség, de közbeszólt a kormány

Csökkent volna a társadalmi egyenlőtlenség, de közbeszólt a kormány

A Mercedes szupermodern lágyhibrid benzinmotorját is kinyírta a CO2-kvóta

A Mercedes szupermodern lágyhibrid benzinmotorját is kinyírta a CO2-kvóta

Farkas Zoltán: Titokban emelt kamatot a jegybank, avagy az elárult közönség

Farkas Zoltán: Titokban emelt kamatot a jegybank, avagy az elárult közönség