szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A teljes üzem működésének megtiltása jogtalan volt a bíróság szerint, míg a kénsavüzemnél elutasították Bigéék keresetét.

Jogerős ítéletet hozott a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tanácsa Bige László szolnoki üzemének bezárása, valamint a kénsavüzem működésének felfüggesztése ügyében - írja a 24.hu. A bíróság megsemmisítette a Jász-Nagykun-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatát, amely a teljes üzem működését megtiltotta.

A bíróság azzal indokolta a döntését, hogy bár Bige üzemében voltak üzemzavarok, de az nem derült ki a határozatból, hogy miért nem felelt meg az üzem a biztonságos üzemeltetés feltételeinek, illetve az sem derült ki, hogy a felperes milyen kötelezettséget nem teljesített. Az sem volt benne a határozatban, hogy a biztonságos üzem működéséhez fűződő kötelezettségeit milyen okból nem teljesítették volna Bige Lászlóék.

A kénsavüzem felfüggesztése ügyében is döntött a bíróság, elutasította Bigéék keresetét. A cikk szerint az üzem ügyvezetője jelen volt akkor, amikor a katasztrófavédelem rendellenességet tapasztalt az üzemben és az ő egyetértésével jegyzőkönyvet vettek fel az üzemzavarról és az elhárítás módjáról. Arról is tájékoztatták, hogy a hibák kijavításáig az üzem működését le kell állítani, és ezzel a vezető egyetértett.

Az ítéletek jogerősek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás