szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs annyi pénze a Hableányt üzemeltető cégnek, hogy nagy kártérítést fizessen, de azt ígérik, megoldják valahogy. Aztán behajtanák a Viking River Cruises-on.

Akár százmillió forintos összeget is fizethet a Hableányt üzemeltető cég a dunai hajóbalesetben elhunyt két magyar munkavállaló hozzátartozóinak - írta meg a 168 Óra. A lap úgy tudja, hogy abban az üzemeltető cég, a Panoráma Deck Kft. képviselői is egyetértenek, hogy a kétfős személyzet halála munkahelyi balesetnek tekinthető, de szerintük a Viking River Cruises AG a felelős.

A törvények szerint ilyenkor kétlépcsős a folyamat: a Hableány üzemeltetője köteles kártérítést fizetni az elhunyt dolgozóik családtagjainak, ezzel párhuzamosan viszont kérheti azt, hogy a balesetet okozó hajó üzemeltetője térítse meg a kártérítés összegét.

Sógor Zsolt, a Panoráma Deck jogi képviselője is megerősítette: nem vitatják, hogy munkahelyi baleset történt, és a szokásosnál nagyobb, akár százmilliós kártérítést is szeretnének kifizetni. A cég anyagi helyzete még csak azt engedte meg, hogy egy kisebb összeget átutaljanak a hozzátartozóknak, de ezt szeretnék áthárítani később a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn üzemeltetőjére. A Panoráma Deck kárigénye a Viking River Cruisesszel szemben ezen felül 1,5-2 milliárd forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét megyében figyelmeztetnek ónos esőre a meteorológusok

Hét megyében figyelmeztetnek ónos esőre a meteorológusok

Elutasította a bíróság a Népszava karikatúrája miatt indított keresetet

Elutasította a bíróság a Népszava karikatúrája miatt indított keresetet

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt