szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schmidt Zoltán és Halmi Tamás érdekeltségei lettek.

Nemrégiben arról írtunk, hogy egy évvel Andy Vajna halála után még mindig kérdéses az egykori filmproducer hagyatéka, benne egyebek mellett a Rádió1 sorsa. Most kiderült, hogy két rádió, a Best FM és a Rádió 1 is olyan emberekhez került, akik Mészáros Lőrinc birodalmához tartozó cégeknél viselnek vagy viseltek vezető tisztséget.

A Media1 számolt be először arról, hogy a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-nek Schmidt Zoltán lett a tulajdonosa, Andy Vajna egykori vagyonkezelő cége, az AV Investments után. A csatornához – akárcsak a TV2-höz – rengeteg közpénz áramlott, miközben a rádiót működtető cég tavaly csaknem félmilliárd forintot termelt. 

A másik adót, a Best FM 99.5 rádiót működtető Best Radio, illetve több más Best FM hálózati tag tulajdonosa pedig az a Halmi Tamás lett, aki a Mészáros&Mészáros Kft. ügyvezetőjeként szerepelt a sajtóban, illetve az Opus Nyrt.-nél és több más, a Mészáros-birodalomhoz tartozó cégnél volt vagy jelenleg is vezető tisztségviselő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG hvg360

Az utolsó pillanatban indult el az új budapesti rádió

Szeptember 17-én járt volna le a Best FM indítására adott határidő. A korábban Vajnával is üzletelő tulajdonos az utolsó pillanatban engedte ki az éterbe az új rádiót, s mentette meg a frekvenciaengedélyét.

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Hullámvasút a nosztalgiavonalon – Az Utasellátó története

Hullámvasút a nosztalgiavonalon – Az Utasellátó története