szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Márciustól kezdik telepíteni az új berendezéseket.

4,6 milliárd forintból 375 új jegykiadó automatát telepít a MÁV-Start Zrt. – jelentették be a vasúttársaság vezetői. Jelenleg 178 jegykiadó automatája van a vasúttársaságnak.

Homolya Róbert, elnök-vezérigazgató a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón azt mondta, manapság a jegyek 60 százalékát vásárolják az utasok a jegypénztárakban, a fennmaradó 40 százalékot az interneten, a jegykiadó automatákból és a MÁV-applikáción keresztül. Az új berendezésekkel – magyarázta – a budapesti elővárosi közlekedésben szeretnék teljessé tenni a jegyautomaták rendszerét. A próbaüzem márciusban kezdődik, és az év végéig folyamatosan helyezik üzembe az új berendezéseket. A lecserélt régi készülékeket felújítást követően a nagyobb forgalmú vidéki állomásokon helyezik majd el.

Az automaták mellett megújul a teljes webes jegyvásárlási felület, és az év végére a nemzetközi vonalakra is lehet majd jegyet vásárolni a társaság honlapján – ígérte Homolya.

Elhangzott, hogy az egyre népszerűbb MÁV applikáción keresztül 2020 első húsz napjában többen vásároltak már bérletet, mint tavaly egész decemberben ugyanezen a felületen. A vasúttársaság adatai szerint az alkalmazás regisztrált felhasználóinak száma meghaladta a 277 ezret, az azon keresztül vásárolt jegyek száma pedig a 2018-as 880 ezerről 4,6 millióra emelkedett tavaly.

Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az új, modernebb automaták távfelügyeleti rendszerrel, antigraffiti-bevonattal rendelkeznek, vandálbiztosak és időjárásállóak is. Azért 28 helyen esőbeállót is telepítenek a készülékekhez.

Az automaták a kezelőfelület mellett egy további képernyőt is tartalmaznak, amelyen információkat, reklámokat, illetve haváriaközleményeket is megjelentetnek majd. A berendezések rendelkeznek vonalkód-leolvasóval, így akár a megvásárolt bérlet utáni számlát is ki tudják nyomtatni – sorolta Kerékgyártó. A vezérigazgató várakozásai szerint a fejlesztésekkel két éven belül hatvan százalékra – az osztrák vasúttársaság szintjére – növelhetik az elektronikus csatornákon keresztüli jegyértékesítés részarányát.

Homolya a sajtótájékoztatón a vasúttársaság más fejlesztéseiről szólva azt mondta: a szolnoki vasútvonalon idén négymilliárd forintból újul meg egy nagyjából kilenc kilométeres szakasz, és a fejlesztés 2021-ben tovább folytatódik a menetrendszerűség és kiszámíthatóság növelése érdekében. Arról is beszélt, hogy másodszor írtak ki közbeszerzést a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének teljes cseréjére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Kemenesi: Százezerszer inkább okoz trombózist a koronavírus, mint az AstraZeneca vakcinája

Kemenesi: Százezerszer inkább okoz trombózist a koronavírus, mint az AstraZeneca vakcinája

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort