szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A párizsi luxusáruház is megsínylette a járvány miatti korlátozásokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A luxusáruházlánc 2019 tavaszán nyitotta meg üzletét a Champs-Élysées-n, amelyet kénytelen volt bezárni a koronavírus-járvány miatt. A Galeries Lafayette-nek egyébként világszerte 60 áruháza van.

A patinás áruházat márciustól május közepéig zárták be, és bár rövidített nyitvatartással már újranyitottak, Nicolas Houzé ügyvezető egy rádióadásban (amit a Footwearnews.com szemlézett) elárulta, hogy egyelőre durván 20 százalékkal kevesebb a forgalmuk.

„Nagyon nehéz. Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a vásárlók egy jelentős része még mindig hiányzik” – tette hozzá. A családi tulajdonú vállalkozás bankokkal és a francia gazdasági és kereskedelmi minisztériummal is tárgyal egy 300 millió eurós kölcsönről, mivel a Boulevard Haussmann-on található áruházuknak is nagyon csökkent a forgalma.

Houzé szerint a külföldi vevők még lehet, hogy az év végén, vagy csak azután térnek majd vissza. A Haussmann-áruház bevételének pedig több mint a fele a külföldi látogatóktól származik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában