szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A zsíros összeget az elnök fiát védő titkosszolgálat marta fel.

Donald Trump amerikai elnök legidősebb fia, valamint unokája egy mongóliai túrán vett részt tavaly, ahol egy ritka juhfajtára vadásztak. A kiruccanás nem volt olcsó, a csapatot ugyanis elkísérte az elnököt is védő egység, az amerikai titkosszolgálat. A túra emiatt 75 ezer dollárjába került az amerikai adófizetőknek egy washingtoni szervezet, a Crew szerint.

Az összeg több mint 22 millió forintot jelent.

A Crew jelentése szerint a Trump család hihetetlenül sokat utazik, az előző elnök, Obamához képest 12-szer többet. Épp ezért a védelmükre is sokkal több pénz megy el.

A BBC megjegyzi, hogy a kirándulás tavaly augusztusban volt, az elnök fia és unokája összesen nyolc napot töltöttek Mongóliában. A fiúnak egyébként nem kötelező igénybe vennie a titkosszolgálati védelmet, de jogában áll kérnie.

A ProPublica egy tavalyi cikke szerint a kisebbik Trump ritka argali juhokat lőtt ki Mongóliában, de a vadászati engedélyt csak utólag szerezte be a mongol kormánytól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

Elrendelték M. Richárd letartóztatását

Elrendelték M. Richárd letartóztatását