szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lejjebb kerültek a ranglétrán, a csapat költségvetése azonban nem változik.

Az NB II.-ben is ugyanakkora, 1,2 milliárd forintos költségvetése lesz a DSVC-nek, mint amennyi az első osztályban is volt - erről Papp László polgármester beszélt a Digi Sport Reggeli Start műsorában.

„Stratégiai változtatás kellett volna akkor is, ha nem esik ki a Loki az NB I.-ből” - mondta a fideszes városvezető. A debreceni önkormányzat a napokban vásárolta meg Szima Gábor részesedését a DVSC-ben, amely így közel 100 százalékos városi tulajdonba került. (Eddig az önkormányzat 26 százalékos tulajdonos volt.) Papp László szerint könnyen meg tudtak egyezni a kivásárlásáról.

A városvezető arról is beszélt, hogy a klub 1,2 milliárdos költségvetése az NB II.-ben is megmarad. Az önkormányzatnak ez azonban jelentős plusz kiadást jelent majd, eddig ugyanis csak a stadionra és az utánpótlásra költöttek.

„A DVSC a BL-szereplés után indult el lefelé a lejtőn és ennek a folyamatnak az első osztályból kiesés lett a vége” - mondta a polgármester. Úgy emlékszik, hogy a korábbi főtulajdonos, Szima Gábor túl sok pénzt vett ki a klubból. Az akkor még csak 26 százalékos tulajdonrésszel rendelkező önkormányzat a rá eső bevételt bár felvette, de azt azonnal visszaforgatta a klubba.

Papp László reméli, lesznek tőkeerős helyi támogatók a visszajutás reményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is