szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megnyitotta kapuit a turai kastélyszálló.

Többször írtunk már a hvg.hu oldalán mi is a Tiborcz Istvánhoz köthető turai kastélyszállóról:

Az Mfor azt írja, a turai kastélyszálló már megnyitotta kapuit, várják a vendégeket, méghozzá 20 százalékos nyitási akcióval (ez a július-augusztus közötti érkezésre vonatkozik). De a hely még így is méregdrága. A 19 szobás szállóban, ha július 25-ről július 26-ra szeretnénk foglalni ketten egy éjszakára, félpanzióval, akkor ez a legegyszerűbb superior szobában is 103 ezer forintba kerülne.

Megvan Tiborcz kastélyának új neve

A BOTANIQ Turai Kastély a tervek szerint ősszel nyílik meg, ebből az alkalomból egy történésszel az Ybl Miklós köréből megálmodott épület történetét is megíratják.

Az Mfor összehasonlítás gyanánt megjegyzi: „egy közmunkás pár a kettejük havi béréből (108 ezer forint) egy éjszakát el tudna tölteni egy 20 négyzetméteres kastélyszobában félpanzióval, és még maradna 5 ezer forintjuk. Viszont ha egy közmunkás egyedül szeretne itt megszállni, akkor az egyhavi béréből nem jönne ki, hiszen a recepción 68 ezer forintot kérnének, ellenben a közmunkások nettó 54 ezer forintot kapnak.”

A turai kastély a TRA Real Estates Kft. nevű céghez tartozik, amely Tiborcz István által tulajdonolt BDPST Zrt. tulajdonában van. A cégből Tiborcz a 2019-es teljesítmény után 2,3 milliárd forintos osztalékot vett ki.

Orbán vejének van már egy ötcsillagos szállodája: a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia valamivel olcsóbb a turai kastélynál, ott már 71 ezer forintból kijönne egy éjszaka félpanzióval.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
71 ezer forintot kell fizetnie egy 150 ezer forintból élő pedagógusnak, hogy újra taníthasson

71 ezer forintot kell fizetnie egy 150 ezer forintból élő pedagógusnak, hogy újra taníthasson

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle

Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle