szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Családban marad.

Az Opus Global Nyrt. új közleményt jelentetett meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, amely szerint Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla (vagyis a felcsúti milliárdos felesége) "tőzsdén kívüli ügylet keretében elidegenítette a tulajdonában álló 48 902 911 darab, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvényét". A csomag 6,97 százalékos szavazati jogot jelent az Mfor.hu szerint.

A pakett új tulajdonosai nem ismeretlenek, azt ugyanis (egyenlő arányban) a Mészáros-gyerekek, vagyis Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc kapták.

Azt nem közölték, miért ruházta rá gyermekeire Mészáros Lőrinc felesége a csomagját. Az Mfor forrásai ugyanakkor azt mondták: a tranzakcióval azt akarják érzékeltetni, hogy a Mészáros-família hosszú távon elkötelezett a cégbirodalom központi tagjának számító Opus Global felé.

A családon belüli tőkeátcsoportosítás ellenére Mészárosék összbefolyása nem változott, továbbra is az Opus-részvények több mint 70 százaléka az övék. Ezen belül Mészárosné Kelemen Beatrix Csillának is maradt részesedése, Mészáros Lőrinccel együtt három cégen – Konzum PE Magántőkealap, Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. és Konzum Management Kft. – keresztüli közvetett Opus-részesedésük 63,83 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?

Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?

„Nyugtatás lesz és beetetés” – Csáki Judit Vidnyánszky hatalomátvételéről

„Nyugtatás lesz és beetetés” – Csáki Judit Vidnyánszky hatalomátvételéről

Orbán Viktor úgy jutott több pénzhez Brüsszelben, hogy valójában bukott

Orbán Viktor úgy jutott több pénzhez Brüsszelben, hogy valójában bukott