szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A létesítmény a Népligetnél épül és a Papp László Arénánál is nagyobb lesz.

Hatalmas munka zajlik a Népligeti buszállomás mögött, ahol a közös magyar–szlovák férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik beígért helyszínét, a 12,5 ezres Papp László Arénánál jóval nagyobb sportcsarnokot építik – írtuk júniusban a 444.hu helyszíni cikke alapján. A portál egy igen fontos részletet is közölt akkori írásában:

a már zajló építkezésnek nem voltak látványtervei.

Ezt azzal magyarázta a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), hogy folyamatosan dolgoznak a terveken. "A határidő tartása érdekében kiemelten fontos, hogy a kivitelezési munkálatok folyamatosan haladjanak. A Fővállalkozó ezért – a megkötött szerződésnek megfelelően – már a kivitelezés kezdete óta, a modern, rövid határidőkkel dolgozó építőiparban gyakori, úgynevezett design&build konstrukcióban, azaz »gördülő tervezéssel« végzi a munkát. Ez az építkezés jelen fázisában azt jelenti, hogy a helyszíni kivitelezés előrehaladása mellett párhuzamosan zajlik a homlokzat külső jegyeinek, azaz a látványterv markáns, meghatározó elemének véglegesítése" – közölték.

Kocsis Máté, a Kézilabda Szövetség elnöke néhány órája azonban több képet is megosztott Facebook-oldalán, amelyeken a Fidesz politikusa szerint "Európa legnagyobb kézilabda-arénájának látványterve" látható. A tervek facebookos bemutatása azért is furcsa, mert azokat nem a kézilabda-szövetség, és nem is a Budapest Fejlesztés Központ tette közzé.

©
©
©
©

A látványtervek az Index egy júniusi írása szerint már korábban is megvoltak, de miután az ezzel foglalkozó cikket élesítették, a képek lekerültek a műszaki ellenőr, az Óbuda Group honlapjáról.

A csarnok a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épül, 2021 év végéig át kell adni. A munkát a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. végzi. A beruházás 78 milliárd forintból valósul meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leváltják a Színművészeti kancellárját, katonatiszt kerül a helyére

Leváltják a Színművészeti kancellárját, katonatiszt kerül a helyére

A járványról, a választás tisztaságáról, és arról vitázott Trump Bidennel, hogy melyikük tartja butábbnak a másikat

A járványról, a választás tisztaságáról, és arról vitázott Trump Bidennel, hogy melyikük tartja butábbnak a másikat

Orbánnak kell döntenie Simonka György sorsáról

Orbánnak kell döntenie Simonka György sorsáról