szerző:
Kovács Gábor
Tetszett a cikk?

Már biztos, hogy a Market Zrt. építi a kézi-Eb fő helyszínéül szolgáló sportcsarnokot. Első körben a legolcsóbb ajánlat 37 milliárddal több volt, de a kormány határozatot hozott róla, hogy nem lehet bármennyit költeni.

78,7 milliárd forintért a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. építi fel a budapesti Népliget mellé tervezett multifunkciós sportcsarnokot, amely a férfi kézilabda-Eb fő helyszíne lesz – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A szűk 80 milliárdos ár nagyon jutányosnak mondható, legalábbis ahhoz képest, hogy a (meghívásos) eljárásra első körben a legolcsóbb ajánlat 116 milliárd forint volt – amit egyébként Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L tett.

Az árakból azonban le kellett faragni, a kormány ugyanis határozatban korlátozta a projektre elkölthető pénzt. Hogy ezt elérjék, az első körben ajánlott árból 35-80 milliárd forintot engedtek a cégek – írta meg a 24.hu.

Az építkezésért a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. felel, a területet a ferencvárosi önkormányzat ingyen lemondott az állam javára.

Amúgy egy másik, kézi-Eb-vel kapcsolatos beruházás ügyében is most hirdettek eredményt: a tatabányai csarnok építését Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (Beatrix, Ágnes, ifj. Lőrinc) nyerte el az Épkar Zrt.-vel konzorciumban. Abban a beszerzésben 22,9 milliárdos ajánlattal indítottak a Mészáros gyerekek, végül elvállalták 18,6 milliárdért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foglalkoznunk kell a betonnal – rosszabb, mint a műanyag vagy az autók

Foglalkoznunk kell a betonnal – rosszabb, mint a műanyag vagy az autók

Oda Matolcsy György álma, már a jegybank sem hisz abban, hogy gyorsan véget ér a válság

Oda Matolcsy György álma, már a jegybank sem hisz abban, hogy gyorsan véget ér a válság

Bekapcsolták a régi tévét, az egész faluban elment az internet – 18 hónapon át

Bekapcsolták a régi tévét, az egész faluban elment az internet – 18 hónapon át