szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Der Standard szerint a „magyar miniszterelnök zsebeinek” egyike az osztrák élvonalban szereplő SV MAttersburg iránt érdeklődőknek.

Ajánlatot tett az SV Mattersburg futballcsapatra Mészáros Lőrinc az osztrák Der Standard beszámolója szerint. A lap azt írja, hogy az osztrák élvonalban érdekelt klubnak három kérője van.

Az egyik a 15 év után a csapattól távozó bosnyák hátvéd, Nedejko Malic apósa, a bosnyák energiaiparban érdekelt vállalkozó. A másik egy kínai-amerikai befektető, Chien Lee, akinek az FC Thun, az FC Ostend, az FC Nice és az FC Barnsley is az érdekeltségébe tartozik, s a lap szerint az SVM jól illeszkedne a portfóliójába. A harmadik pedig Mészáros Lőrinc.

A cikkben Mészárost pénzügyekben a magyar miniszterelnök „jobb és bal kezének, vagy inkább zsebének” nevezik, ahová bármikor kedve szerint benyúlhat.

A lap médiamogulnak és oligarchának is titulálja Mészárost, és megemlíti, hogy két évvel ezelőttig Felcsútnak a polgármestere volt, a településen pedig fociakadémia, stadion és kisvasút is épült.

A Der Standard úgy tudja, hogy a burgenlandi vezetők még nem biztosak abban, szeretnék-e, hogy Mészáros kezébe kerüljön a klub.

Az együttes azért került nehéz helyzetbe, mert legfontosabb támogatója, a Commerzialbank Mattersburg elnevezésű, elsősorban a magyar határ mentén tevékenykedő pénzintézet csődbe ment. A bank vezetőségét csalással vádolják – számolt be róla osztrák sajtóhírek alapján a Nyugat.hu.

Mészáros Lőrincnek nem ez volna az első külföldi futballérdekeltsége: ő a horvátországi NK Osijek többségi tulajdonosa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja

Búcsúzik a VW Touareg 421 lóerős V8-as dízelmotorja

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

80 milliónyi ajándékpénzt hagytak a bulizók a Szigetnél

Eddig 15 venezuelai ellen emeltek vádat a májusi partraszállás miatt

Eddig 15 venezuelai ellen emeltek vádat a májusi partraszállás miatt