szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A megyei önkormányzat azt szeretné elérni, hogy állami beruházásként épüljön meg az iparterületet elkerülő út.

Különleges gazdasági övezet kialakítását támogatja a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat Mosonmagyaróváron, az erről szóló határozatot a pénteken tartott rendkívüli közgyűlésen fogadták el a képviselők, közölte az önkormányzat. Németh Zoltán (Fidesz-KDNP), az önkormányzat elnöke elmondta,

a különleges gazdasági övezetté nyilvánítást a város önkormányzata kezdeményezte, amivel a megyei önkormányzat egyetért.

Németh szerint az a cél, hogy elősegítsék olyan gazdasági környezet létrejöttét, ahol a megyei önkormányzat által megállapított, kedvező adókörnyezet segíti a betelepülő befektetőket. A megyei önkormányzat szeretné elérni azt is, hogy

állami beruházásként épüljön meg a tervezett, az 1-es és a 86-os utat összekötő út,

amely lehetővé tenné új iparterületek feltárását, egyben lehetőséget teremtene, hogy a forgalom elkerülje Mosonmagyaróvár Moson településrészét.

Az elfogadott határozat előterjesztése szerint négy mosonmagyaróvári cég - az Immo Reál Kft., a Milüp Kft., a Moson Projekt Kft. és az Alas Minerals Hungaria Kft. - kezdeményezte a mosonmagyaróvári képviselő-testületnél a terület különleges gazdasági övezetté nyilvánítását.

Az Alas Minerals Hungaria Kft. ötmilliárd forintot meghaladó ipari beruházást szeretne az érintett területen megvalósítani.

Amennyiben a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánítja a területet, a megyei önkormányzat megállapodást köt a mosonmagyaróvári önkormányzattal az érintett területtel kapcsolatos feladat- és hatáskörök ellátásáról, amelyek költségét a megyei önkormányzat biztosítja.

Áprilisban a gödi Samsung-gyárat és a körülötte lévő területet nyilvánították különleges gazdasági övezetnek. Akkor a helyi vezetés kifejezetten ellenezte a kormányzati lépést, igaz, ott utóbbi kezdeményezte ezt. Mosonmagyaróvár most a jelek szerint saját maga akar ilyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Megszavazták a különleges gazdasági övezetek törvényét

Beindult a törvénygyár: amellett, hogy a parlamentben megszavazták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt és az ezzel összefüggő átmeneti szabályokat, egy sor más fontos törvényt is elfogadtak. Döntöttek például a 2020-as költségvetés átírásáról, a különleges gazdasági övezetekről, de még az Erzsébet-táborok és az illetékek szabályain is változtattak.

Újabb céggel kötött Újbuda átvilágításra szerződést, felbukkant egy volt bankvezér is az ügyben

Újabb céggel kötött Újbuda átvilágításra szerződést, felbukkant egy volt bankvezér is az ügyben

Le akarta lőni a feleségét, három év börtönt kapott érte

Le akarta lőni a feleségét, három év börtönt kapott érte

Az olasz ellenanyagszűrés nyomán derült ki, hogy valójában hatszor több fertőzött lehet az országban

Az olasz ellenanyagszűrés nyomán derült ki, hogy valójában hatszor több fertőzött lehet az országban