szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A svájci kávéóriás bejelentette, hogy terveik szerint hamarosan már a teljes ellátási láncukban és a termékeik teljes életciklusában elérik a karbonsemlegességet.

Karbonsemleges lesz minden csésze Nespresso kávé, a cég azt ígéri, hogy terveik szerint két éven belül a vállalat teljes ellátási láncában és a termékei életciklusában is megvalósítja a karbonsemlegességet. Ezt úgy képzelik, hogy csökkentik a szén-dioxid kibocsátását, fákat telepítenek a kávéfarmokon és azok környékén, ahonnan a kávét beszerzik, illetve támogatással és befektetéssel segítenek ellensúlyozó (offsetting) projekteket.

A közleményük arra is kitért, hogy a felhasznált kávé 95 százaléka már fenntartható forrásból származik, a vásárlók pedig több mint 90 százaléka számára könnyedén elérhető valamelyik újrahasznosítási lehetőség, az újrahasznosított alumíniumból pedig új kapszulák és használati tárgyak születnek. A Nespresso kávégépekben továbbá növelik az újrahasznosított műanyagok arányát, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Jó munkát végzett George Clooney – tarolt a Nespresso

A Nespresso vezette tavaly a kapszulás kávék piacának dinamikus bővülését, a társaság markáns terjeszkedésbe fogott. Bővítik a Boutique-hálózatot és gyártókapacitásokat is. At európai kapszulás piacon eközben élesedik a helyzet miután a Starbucks is belépni készül.

Fideszes belvillongás Siklóson: kirúgták a várfürdő üzemeltetőjét

Fideszes belvillongás Siklóson: kirúgták a várfürdő üzemeltetőjét

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük