szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Opus eladja a CIG Pannóniás részvényeit a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-nek.

Eladta a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global tőzsdei holdingvállalat a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG) alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részvényeit, a szintén Mészáros-féle Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-nek. A Budapesti értéktőzsdén megjelent tájékoztatás szerint a tranzakcióhoz még a Magyar Nemzeti Bank hozzájárulása szükséges.

A hvg360 már korábban beszámolt róla, hogy az egykor a multi-level marketing magyarországi rekorderére, a Brokernetre alapozott, részben Bayer József kezében lévő CIG Pannónia Nyrt. a Mészáros 49 százalékos tulajdonában álló Hungarikum alkuszcéggel próbál összefonódni.

Az Opus korábban még le akarta építeni ezt az érdekeltségét, mivel nem tudta kihasználni a két cégcsoport közti szinergiákat, például a biztosítási termékek értékesítésének „baráti” bankfiókokba (MKB, Takarék-csoport, Budapest Bank) terelését.

A stratégiaváltásnak az lehetett az oka, hogy a korábbi években a Bayerhez kötődő menedzsment működésével nyereségesbe fordult CIG tavaly veszteséges lett, főképpen egy olaszországi szerencsejáték-üzletághoz kötődő viszontbiztosítás miatt. Az ügy több milliárd forintos mínuszt is hozhat, emiatt az MNB felszólításokkal és bírságokkal sorozta meg a biztosítót, hogy állítsa helyre a tőkeerejét. Ez annak árán sikerült, hogy hatmilliárd forintnyi, nem életbiztosítási állományt átadott az Aegonnak.

Mészáros helyzetbe kerülését már az is jelezte, hogy augusztusban az igazgatóság zöme lemondott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Bele lehet szeretni egy polipba?

Bele lehet szeretni egy polipba?

Szupergyors holland sportkocsi tűnt fel a színen

Szupergyors holland sportkocsi tűnt fel a színen