szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az önkormányzat lemondott elővásárlási jogáról, zöld utat adva ezzel a Cifra malom megvásárlásához.

Újabb ingatlant készül megvenni a tatai Öreg-tó partján a Hell energiaital körüli cégcsoport, ami egy közfelháborodást okozó, 120 szobás tóparti luxushotel tervével állt elő nyáron – derül ki a Mérce cikkéből. A tó partján található Cifra malmot 159 millió forintért venné meg a Worldinvest Zrt.

A Worldinvest Tóth Róbertnek, a hotelt is építő Avalon Center ügyvezetőjének cége. Mint korábban írtuk, ennek a cégnek a tulajdonában áll az a terület is, amin a szálloda állna.

Szerdai ülésén úgy döntött a tatai képviselő-testület a Mérce szerint, hogy az önkormányzat lemond elővásárlási jogáról, így a Worldinvesté lehet a Cifra malom. A képviselők elé került előterjesztés mellékleteként kiosztották az adásvételi szerződést is, amely szerint a Zrt. a győri székhelyű Mozaik Komplexum Kft.-től. vásárolná meg az ingatlant.

Michl József fideszes polgármester az ülésen azzal érvelt, a város költségvetésében nincs fedezet az ingatlanra, illetve a műemlék malomépület felújítására további egymilliárd forint kellene, és – ha nem kap gazdaságos funkciót – a működtetése is évi százmillióba kerülne.

Tóth Róbert korábban azt nyilatkozta a Mérce szerint, hogy a malmot a műemlékvédelmi szabályok betartásával teljes körűen felújítanák és a vendéglátással összefüggő felhasználásban gondolkodnak.

A vadludak, az évi 100 millió forint és egy kisváros turisztikai vonzereje - avagy miért forrong Tata?

A tatai Öreg-tó partjára egy 120 szobás luxushotelt építenének, ami ellen aláírásgyűjtés is indult a városban. Tatának ugyan jól jönne a helyi adó, amit az új szálló fizetne, ám nem mindenki szerint érné meg ezért feltúrni a mostani természetvédelmi területet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi Ingatlan

Mindenképp lesz szálloda Tatán, csak kisebb, mint tervezték

Visszavonulót fújt az építtető Avalon Center Kft. a tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda ügyében: 5 ezer négyzetméterrel kisebb lesz a hotel, és ígérik: egyetlen fát sem vágnak ki, megegyeznek a civilekkel, mélygarázs viszont lesz.

Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n

Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Megnyugodhatnak a taxisok, két évig nem kell kocsit cserélniük

Megnyugodhatnak a taxisok, két évig nem kell kocsit cserélniük